AD waarschuwt RTL: ‘Twee keer per week Expeditie Robinson is te veel’

De mediaredactie van het AD is erover uit: twee keer per week Expeditie Robinson is écht te veel. Het is volgens journalist Marcus den Blanken niet bij te benen. “Voor je het weet lig je eruit.”

Expeditie Robinson © RTL

Expeditie Robinson is sinds dit seizoen maar liefst twee keer per week te zien op RTL 4: op maandag én donderdag. Een overload, vinden de mediajournalisten van het AD. “Het is echt wel te veel. Dat heb al vanaf het begin af aan gezegd”, zegt Dennis Jansen, die voor de krant een rubriek over de realityshow maakt, in de AD Mediapodcast.

‘Écht te veel!’

Dennis vindt de donderdagaflevering ‘echt te veel’. “Ik kan me voorstellen dat mensen het missen. Als je donderdag mist en geen tijd meer hebt om terug te kijken… Het is te veel.”

Marcus den Blanken is het daarmee eens. “Ik vind het wel leuk om op donderdag naar het voetbal te kijken. Dan mis je die aflevering en die moet je dan inhalen. Dan heb je op vrijdag een programma dat je ook wil zien en als je op zaterdag een keer wat gaat drinken met vrienden, dan is het alweer zondag.”

Terug naar één keer?

Voor je het weet lig je er helemaal uit, zegt Marcus. “Dan ben je gewoon alweer uit de serie en heb je dingen gemist. Het is gewoon té veel. Je kunt het niet bij kijken. Als je een aflevering per week hebt, dan heb je zes dagen om het in te halen, maar nu heb je gewoon twee dagen en dan móet je.”

Het zit ook te dicht op elkaar, vindt hij. “Mensen kunnen niet álles blijven kijken. Ze hebben ook een leven.”

Dennis: “Volgend jaar gewoon weer één keer per week.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft RTL zich vergist met twee keer per week Expeditie Robinson?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen