‘Hélène Hendriks grijpt naast tv-prijs omdat ze blank en hetero is’

De reden dat Hélène Hendriks donderdagavond niet naar huis ging met de Zilveren Televizier-Ster, is omdat ze ‘blank en hetero’ is. Dat zegt haar collega Johan Derksen in Veronica Inside.

Hélène Hendriks © AvroTros

Hélène Hendriks eindigde dit jaar voor het eerst bij de drie genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster, maar wist haar nominatie niet te verzilveren. Volgens collega Johan Derksen komt dat omdat ze ‘blank en hetero’ is. Merkwaardig, omdat winnares Nikkie de Jager en de andere genomineerde Marieke Elsinga dat óók zijn.

Blank en hetero

Johan is standvastig: “Het komt omdat Hélène een blanke, heterovrouw is. Dan sta je helemaal achteraan in de rij. Dan sta je op welke positie in Nederland ook op de achterste rij, hè? Dat is bij sollicitaties zo, bij prijzen, bij rollen enzo. Dat is geen diskwalificatie van wie dan ook, maar er zijn een hoop mensen die zo denken langzamerhand.”

De Veronica Inside-ster slaat de plank volledig mis, omdat de andere twee genomineerden ook ‘blank en hetero’ zijn. Wat vindt hij van winnares Nikkie? “Dat meisje heeft echt een fantastische rol gespeeld bij het Eurovisie Songfestival. Je kunt niet zeggen dat… Die Nikkie verdiende die prijs ook hoor”, zegt hij in Veronica Inside.

Leuke jongen

Het mannelijke equivalent van de prijs werd gewonnen door Rob Kemps. “Die jongen heeft wel een leuke uitstraling. Ik vind het een heel leuke jongen met een fantastische uitstraling.”

Verder vond Johan het gala een aanfluiting. “Voor de rest heb ik alleen maar met afschuw zitten kijken naar die tribunes. Ik ben er in al die jaren nog nooit geweest en zal er ook nooit komen. Bij dat volk wat daar zit wil ik niet horen. Ze haten elkaar, halen elkaar het bloed onder de nagels vandaan. En maar leuk doen en omhelzen. Oh, wat een eng zooitje joh die tv-wereld.”

Fragment

De kritiek van Johan:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen