Hans Teeuwen wil niet aanschuiven in talkshow Eva Jinek

Hans Teeuwen is geenszins van plan om aan te schuiven in de talkshow van Eva Jinek of een soortgelijk programma op televisie. Hij heeft namelijk een hekel aan talkshows.

Hans Teeuwen en Eva Jinek © Instagram, RTL

Net als een handjevol andere BN’ers verzet Hans Teeuwen zich met hand en tand tegen de coronapas. Hij had het debat kunnen aanzwengelen door in een talkshow te gaan zitten, maar heeft het altijd bij zijn eigen filmpjes op Instagram gehouden. “Ik haat talkshows”, vertelt de cabaretier dit weekend in De Telegraaf.

Hans walgt van talkshows

Waarom heeft Hans een hekel aan talkshows? “Aan zo’n tafel gaan zitten is een van de slechtste dingen die je kunt doen voor je mentale gesteldheid. Steeds dezelfde gezichten, nooit een memorabel moment.”

De talkshows van tegenwoordig zijn volgens Hans een aaneenschakeling van voorspelbare zetten. “Herinner jij je een recent spannend fragment? Ja, dat overstuurde, mislukte optreden van Martijn Koning bij Jinek, toen Baudet wegliep. En dat is het dan.”

Geen geduld voor

Hans heeft zelf helemaal niet het geduld om in zo’n programma aan te schuiven. “Bij een talkshow moet ik eerst naar een advocaat luisteren en dan naar iemand die heel erg getraumatiseerd is. Dan zijn mijn gedachten allang afgedwaald naar elders en wil ik alleen nog weg.”

Hij verbaast zich er bovendien over dat de media de coronapas zo makkelijk accepteren. “Hier had natuurlijk een fundamenteel debat over gevoerd moeten worden, over alle ethische consequenties”, zegt hij. “Het is zo ingrijpend. De stilte erover bevalt mij helemaal niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hans Teeuwen vindt talkshows zoals die van Jinek dodelijk saai. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen