Gordon stoot duizenden kilo’s CO2 uit per tv-optreden

De tv-optredens van Gordon gaan voortaan gepaard met extreem veel CO2-uitstoot nu hij naar Dubai is geëmigreerd. Hij wordt in één klap de SBS 6-ster met de grootste ecologische voetprint.

Gordon © VTM

Gordon is gisteren samen met zijn nieuwe liefdespartner naar Dubai verhuisd, maar over een aantal dagen keert hij alweer terug, zegt collega Tooske Ragas in Shownieuws. “Wij hebben aanstaande donderdag opnames voor K2 Zoekt K3 in Brussel en daar is hij naar mijn weten gewoon bij.”

Woon-werkverkeer

Gordon zal voortaan voor elk tv-optreden heen en weer vliegen. Story-baas Guido den Aantrekker denkt dat het wel te doen is. “Het is maar zes uur vliegen en weinig tijdsverschil, dus je wordt er ook niet heel erg moe van. Er gaan ook heel veel vluchten per dag, dus ik denk dat het voor hem een soort woon-werkverkeer is.”

Het klimaatdebat leeft kennelijk niet zo bij Talpa, want niemand had het bij Shownieuws over de enorme ecologische voetprint die gepaard gaat met dat ‘woon-werkverkeer’ van Gordon. Elke keer dat hij op en neer vliegt naar Amsterdam of Brussel, stoot hij immers duizenden kilo’s CO2 uit.

4.100 kilo CO2

Bij een economyretour van Dubai naar Amsterdam gaat het om zo’n 1.900 kilo, bij een businessretour om zo’n 4.100 kilo, blijkt uit de CO2-calculator van CO2logic. Ter vergelijking: om de globale opwarming te beperken tot 2 graden, heeft elke Nederlander volgens die organisatie een jaarbudget van zo’n 2.300 kilo. Nu verbruiken we zo’n 8.400 kilo.

Als Gordon één keer in businessclass op en neer vliegt voor tv-opnames zit hij al ruim over dat jaarbudget heen, wat betekent dat andere Nederlanders nóg meer zouden moeten inleveren om de klimaatdoelstellingen te halen.

Economyclass

Het scheelt in die zin dat Gordon en zijn liefdespartner gisteren in economyclass naar Dubai zijn gevlogen. Ze zijn tijdens de vlucht met Emirates betrapt door een businessclass-passagier en die heeft bewijsmateriaal naar RTL Boulevard gestuurd. “Dit zijn de eerste slachtoffers van de hoge gasprijzen denk ik”, aldus presentator Daan Nieber.

“Ik heb begrepen dat ze echt economy hebben gevlogen. Dat is voor Gordon heel bijzonder”, vult Guido den Aantrekker aan in Shownieuws. En Albert Verlinde: “Economy? Daar krijgt hij volgens mij pukkeltjes van als hij dat doet. Dat trekt die man toch niet?”

Toto

Guido: “Ik wist ook niet wat ik hoorde. Het hondje Toto hebben we niet gezien, dus of die uiteindelijk mee is, blijft de grote vraag.”

Het is niet bekend of Gordon of Talpa de uitstoot van zijn woon-werkverkeer gaan compenseren.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zijn Gordons tv-optredens bij SBS 6 die enorme ecologische voetprint waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen