Gerard Joling vindt Ankie Broekers-Knol ongeschikt: ‘Niet capabel’

Gerard Joling vindt Ankie Broekers-Knol totaal ongeschikt voor de rol van staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. “Zij had natuurlijk allang op moeten stappen”, zegt hij in Jinek.

Gerard Joling en Ankie Broekers-Knol © RTL

Ankie Broekers-Knol ligt onder vuur vanwege haar uitspraken over Afghanistan. Die vrouw is gewoon een aanfluiting als politicus, zegt Gerard Joling in de talkshow van Eva Jinek. “Die vrouw is absoluut niet capabel voor haar vak. Het afgelopen jaar is het alleen maar ellende geweest met die dame.”

Appelgebak

Wat moet er met Ankie gebeuren? “Het lijkt me een hartstikke lieve vrouw, maar die moet lekker koffie gaan drinken met appelgebak met haar kinderen en kleinkinderen. Ze kan het gewoon niet aan. Je ziet het ook in de interviews dat ze veel te lang na moet denken voordat ze antwoord moet geven.”

Ze is het spoor helemaal bijster, aldus Gerard. “Met al het respect voor deze dame, maar nee, ik zou zeggen: jongens, even heel gauw aan de koffie met appelgebak met slagroom.”

Cherrylikeur

Gerard denkt dat Ankie gewoon te oud is. “Ze heeft het hiervoor toch ook nooit op orde gehad qua aantallen? Deze mevrouw moet gewoon lekker een cherrylikeur gaan nemen, wat anders gaan doen en dan komt er een hele jonge vrouw op deze post die zich daar gewoon meer in verdiept.”

Het zijn flinke uitspraken van Gerard. “Het is misschien gewoon zoals het volk denkt. We kunnen allemaal wel heel dure woorden gebruiken en heel intelligent gaan lopen doen, maar het is toch een rommeltje allemaal. En dan heb ik het niet alleen over deze dame.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het tijd dat Gerard Joling weer een wekelijkse politieke column gaat schrijven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen