Eva Jinek houdt niet van zwembaden: ‘Bang voor haaien’

Eva Jinek houdt er niet van om te zwemmen in zwembaden. De presentatrice is namelijk bang voor haaien, hoewel die normaal gesproken alleen voorkomen in open water. “Het is een trauma.”

Eva Jinek © RTL

Zo’n dertig jaar geleden, toen Eva Jinek nog een klein Evaatje was, is ze iets te vroeg begonnen met het kijken van horrorfilms. Ze heeft daardoor een aantal heuse trauma’s opgelopen, waar ze nog altijd last van heeft. In alledaagse situaties kan de presentatrice zich namelijk ineens in een horrorfilm wanen.

Jaws-trauma

Eva praatte gisteren in haar talkshow over horrorfilms met tafelgast Peter Pannekoek. “Ik heb precies hetzelfde als jij. Ik was ook veel te jong. Nee, ik hou niet van horrors. Ik heb nog steeds last van IT. Als ik alleen in huis ben, kijk ik altijd onder mijn bed, gewoon om zeker te zijn dat IT er niet is. Dat is niet normaal voor iemand van 43.”

Dat is niet het enige, want ze heeft dus ook last van een Jaws-trauma. “Ik heb trouwens nog een ander trauma, dat is Jaws. Ik heb daar last van. Zelfs als ik in een zwembad ben, denk ik dat er een haai achter me aan zit. Dat is ook niet normaal. Jeugdtrauma’s.”

Geen grapje

Peter: “Er zijn heel veel mensen die het fysiek niet aankunnen om naar een horrorfilm te gaan.”

Eva schrok behoorlijk van een aantal fragmenten uit horrorfilms die Peter had meegenomen. “Uit wat voor ziek brein komt het?”

Nee, het is allemaal niet besteed aan Eva. “Ik maak geen grap, hè, wat ik zeg over Jaws en IT? Dat is nog steeds een probleem.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen