NPO-bazin Shula Rijxman flink over de zeik: ‘Dit is strontvervelend’

De afzwaaiende NPO-bazin Shula Rijxman vindt het ongelooflijk irritant dat ze al jaren wordt afgeschilderd als een soort D66-kopstuk. Sterker nog: “Ik vind het wel heel strontvervelend.”

Shula Rijxman © Michel Schnater

Shula Rijxman kwam er in 2017 eerlijk voor uit dat ze een D66-stemmer is. “In eerste instantie ben ik liberaal”, gaf ze aan. De VVD is ook liberaal. “Zeker, maar er zijn wat puntjes… Ik heb een wat socialer agenda dan de VVD.”

D66-bolwerk

Haar uitspraken worden Shula nog altijd nagedragen. Tegenstanders stellen steevast dat de NPO één groot D66-bolwerk is en dat hangt haar behoorlijk de keel uit.

Het AD vraagt Shula vandaag of ze er spijt van heeft dat ze open is geweest over haar stem op D66. “Henk Hagoort was dat geweest over zijn CDA-lidmaatschap; Harm Bruins Slot en Gerrit Jan Wolffensperger daarvoor ook. Laat ik het dan ook maar gewoon zeggen, dacht ik destijds.”

Strontvervelend

Het soort Shula mateloos dat sommige mensen zo met die uitspraken aan de haal zijn gegaan. “Het is enorm opgeblazen. Ik ben geframed, door de politiek en de media, alsof ik bij D66 de touwtjes in handen zou hebben.”

“Het raakt me niet, maar ik vind het wel heel strontvervelend. Bij de NPO vraag ik nooit naar politieke voorkeuren. Ik hoef die niet te weten, ben er nooit mee bezig geweest.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen