Eva Jinek blij met controversiële talkshowgast Raisa Blommestijn

Eva Jinek is er ontzettend blij mee dat Raisa Blommestijn steeds in haar talkshow wil verschijnen. De rechtsfilosoof van Universiteit Leiden komt steevast op voor niet-gevaccineerden.

Eva Jinek en Raisa Blommestijn © RTL

Raisa Blommestijn zat gisteren in de talkshow van Eva Jinek recht tegenover beddenbaas Peter Kuipers. Volgens hem liggen de ic’s hoofdzakelijk vol met mensen die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, maar Raisa kwam met alternatieve feiten. Volgens haar liggen er namelijk vooral gevaccineerde mensen in de ziekenhuizen.

Eva Jinek verbaasd

Eva reageerde verbaasd op deze bewering van Raisa. “Als we praten over de feitelijke vaststelling dat vier op de vijf mensen die in het ziekenhuis liggen ongevaccineerd is, (…) dan is dat toch niet een feit om over te discussiëren? Dat is toch een vaststelling?”

Niet echt, zegt Raisa. “Nou ja, nogmaals: gisteren was er ook een fragment van iemand in Limburg, die mevrouw die ik net al aanhaalde, die zegt dat het andersom is. Die zegt dat acht op de tien mensen gevaccineerd zijn in het ziekenhuis en we zien in het Verenigd Koninkrijk dat tweederde… En in Israël ook. De werkzaamheid van die vaccins neemt ook snel af.”

Andere feiten

Eva: “Jij zegt feiten die heel anders klinken dan wat jij zegt, Ernst.”

Ernst: “Ik heb het interview met de vrouw uit Maastricht niet gehoord, maar heel kort: bij mensen zonder onderliggende ziekten die gevaccineerd zijn, is de kans dat ze zó ziek worden van Covid in het ziekenhuis komen heel erg klein. De mensen die op de ic liggen zijn bijna allemaal mensen die niet gevaccineerd zijn of een onderliggende ziekte hebben, bijvoorbeeld een orgaantransplantatie ondergaan hebben.”

Eva blij met Raisa

Eva is er blij mee dat Raisa continu haar Forum voor Democratie-achtige geluid laat horen in haar talkshow. “Jij vertegenwoordigt misschien niet de allergrootste mening, want de meeste mensen in Nederland zijn gevaccineerd, maar je schuift wel iedere keer aan om erover te praten.”

“Dat is belangrijk en het is goed dat je dat ook doet, dus zeer gewaardeerd dat je dat ook doet. We hebben niet de naïviteit dat we denken dat we het er eens over gaan worden, maar we hebben wel gedachten uitgewisseld.”

Kritiek

Kijkers reageren echter kritisch op social media. “Talkshows als Op1 en Jinek zouden hun verantwoordelijkheid moeten nemen en eens moeten stoppen met het bieden van een podium aan mensen die allerlei onwaarheden en complotten vertellen. Er is een pandemie. Vaccinatie werkt. Het ‘tegengeluid’ is irrelevant. Fabeltjes. En door!”, twittert kijker Benny.

Dan cynisch: “Als je in een vol zwembad springt, word je nat. Jojanneke (27, yogalerares uit Amsterdam Oost) ervaart dit anders. Vanavond gaat ze in debat met zweminstructeur Boris.”

Fragment

Een fragment uit Jinek:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Raisa Blommestijn een podium krijgen van Eva Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen