Coen & Sander reageren op tanende populariteit: ‘Gaat iets minder’

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga reageren op hun tanende populariteit. Niet alleen zij, maar heel Radio 538 is behoorlijk naar beneden gekukeld. “Je moet het niet persoonlijk gaan opvatten.”

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga © Radio 538

Radio 538 was jarenlang de onbetwiste nummer één van Nederland, maar toen Edwin Evers de deur achter zich dichtdeed is het schip gaan zinken. Zijn opvolger Frank Dane is een allemansvriend die zich omringt met een stelletje lachzakken en dat is gewoon niet spannend. Ook het middagduo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga is niet meer urgent.

Coen en Sander reageren

Coen en Sander zijn 41 en 45 jaar, maar teren nog steeds op puberale poep- en piesgrappen. Het wringt toch om die uit de mond van twee belegen veertigers te horen. Al met al zit Radio 538 niet meer zo lekker in elkaar en de zender is inmiddels niet meer de nummer één, twee of drie, maar de nummer vier van Nederland.

Qmusic heeft Radio 538 behoorlijk snel gepasseerd. Niet Frank Dane, maar Marieke Elsinga en Mattie Valk zijn dé grote sterren van de ochtendradio. “En jullie worden ingehaald door Domien Verschuuren van Qmusic”, zegt Art Rooijakkers tegen Coen en Sander in zijn programma Rooijakkers over de Vloer. “Zorgt dat voor extra druk?”

Niet persoonlijk opvatten

Sander waakt ervoor dat hij het niet persoonlijk opvat. “Radio is heel persoonlijk. Niet voor niets zijn er heel veel programma’s die vernoemd zijn naar de maker. De Coen & Sander Show, Giel, Ekdom Staat Op, Evers… Als het dan even cijfermatig iets minder gaat, dan moet je soms wel eens opletten dat je dat niet persoonlijk gaat opvatten.”

Het is wat het is, zegt Coen. “Je weet dat het bij commerciële bedrijven gewoon om luistercijfers gaat. Wij hebben die overstap naar Radio 538 gemaakt en dan weet je dat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen