Beau van Erven Dorens vraagt zich af: ‘Waar is Sywert van Lienden?’

Beau van Erven Dorens vraagt zich af waar Sywert van Lienden momenteel uithangt. De coronaboef houdt zich behoorlijk gedeisd sinds zijn teleurstellende interview in Buitenhof.

Sywert van Lienden en Beau van Erven Dorens © RTL

Sywert van Lienden is nog wekelijks in het nieuws vanwege zijn controversiële mondkapjesdeal, die de belastingbetaler miljoenen euro’s heeft gekost. Gisteren werd bekend dat het onderzoek naar de Sywert-deal vertraagd is en het niet meer lukt om deze nog dit jaar af te ronden. Het werd ’s avonds besproken in de talkshow van Eva Jinek.

Trage ambtenaren

Het komt voor Özcan Akyol niet bepaald als een verrassing. “Wat ik denk is dat er heel veel ambtenaren bij betrokken waren en we weten van ambtenaren dat ze niet graag informatie prijsgeven. Het riekt naar netwerkcorruptie in de zin van dat hij ingangen heeft gehad bij het CDA. Hij kon praten met mensen die verantwoordelijkheid droegen.”

Daar is communicatie over geweest, legt Özcan uit. “En die wordt niet gretig gedeeld. Ik snap dus die vertraging.”

‘Waar is Sywert?’

Beau van Erven Dorens sluit zich volledig aan bij Özcan. Hij vindt het opvallend dat we helemaal niets meer horen van Sywert. “Eigenlijk vraag ik me af waar hij nu zelf is, onze Sywert. Zou hij op St. Barths zitten? Op een jacht? Of op Sardinië?”

Eva: “Ik weet niet waar hij zit.”

Beau: “Het is natuurlijk totaal onprettig wat hier gebeurt, voor iedereen.”

Özcan: “Niet voor hem hoor. Zo ervaart hij het niet. Hij is best wel strijdvaardig.”

‘Geef geld terug!’

Beau vindt het een tragische zaak. “Kijk, het is toch een affaire waardoor hij voor de rest van zijn jonge leven – kijk, daar is hij met zijn bleke koppie – nooit meer tevoorschijn kan komen in Nederland. Het beste zou zijn als hij zou zeggen: ‘Oké, hier heb je het geld terug.’ Dat zou het beste zijn.”

Gaan de mensen Sywert vergeven als hij de miljoenen terugstort? “Ja, bij deze Sywert: we sluiten jou dan weer in de armen. Nee, echt!”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen