Ankie Broekers-Knol vindt Jaïr Ferwerda gemeen: ‘Rotopmerking!’

Ankie Broekers-Knol, demissionair staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, vindt het niet leuk dat Jaïr Ferwerda grapjes maakt over het alcoholgebruik van informateur Johan Remkes.

Ankie Broekers-Knol © Jinek

Johan Remkes heeft als informateur een einde gemaakt aan de maandenlange impasse in de kabinetsformatie, maar kreeg aan het begin van de week te maken met valse geruchten uit het D66-kamp. Spindoctors van de partij beweerden dat Remkes ‘warrig’ te werk ging omdat er ‘al enige drank in de man’ zat.

Straatinterview

Hoewel D66 inmiddels zijn excuses heeft aangeboden voor het lanceren van die geruchten, blijven die de informateur wel achtervolgen. Zo verwijst Jaïr Ferwerda ernaar tijdens een straatinterview met staatssecretaris Ankie Broekers-Knol, is te zien in de vrijdaguitzending van Jinek.

Ankie geeft informateur Johan daarin een compliment. “Ik vind het knap dat Johan Remkes dit voor elkaar heeft weten te krijgen, dat er verder gepraat gaat worden met die vier partijen van de coalitie.”

‘Rotopmerking!’

Dan maakt Jaïr een grapje dat verwijst naar de D66-spin: “Remkes met een lekker neutje en dit kwam eruit?”

Daarop betrekt het gezicht van Ankie. Zij kan absoluut niet lachen om die grap. “Nee, dit vind ik echt zó’n rotopmerking. Dat meen ik echt serieus.”

Nare D66-spin

Jaïr: “Dus eigenlijk was dit een heel nare D66-spin dit?”

Ankie: “Ik weet niet van wie die komt, maar het was van D66, maar ik vind het gewoon heel naar, ja. Johan Remkes is een hartstikke goede vent. Hij rookt inderdaad, hij rolt inderdaad zijn sigaretjes.”

Jaïr: “Maar het is toch niet zo heel erg om af en toe een neutje te nemen?”

Ankie: “Nee, maar dan moet je toch niet gaan spinnen dat hij warrig is? Waardeloos.”

Rode en witte wijn

Hoe zit het met Ankie’s eigen drankgebruik? “Ik hou van een glaasje wijn, ja. Dat is het. Het enige dat ik drink is wijn. Wit en rood, hè? Hangt ervan af.”

Dit weekend ligt Ankie behoorlijk onder vuur vanwege haar interview in de zaterdageditie van het AD. Daarin zegt ze dat er mogelijk 100.000 Afghanen naar Nederland willen komen en dat zo’n uittocht tot een ‘braindrain’ kan leiden in Afghanistan.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen