André Hazes jr. wekt argwaan op bij Boulevard: ‘Waarom dit mysterie?’

André Hazes jr. wekt argwaan op bij de sterren van RTL Boulevard met zijn geheimzinnige mediastilte. Hij annuleert concerten, maar geeft geen verklaring af. “Waarom al die mysterie?”

RTL Boulevard © RTL Boulevard

Er is iets heel vreemds aan de hand met André Hazes jr. De volkszanger verdween drieënhalve week geleden zeer abrupt uit de schijnwerpers met de mededeling dat hij een burn-out heeft. Gisteren werden ineens al zijn concerten voor de rest van het jaar geannuleerd, maar de zanger of zijn manager lieten daarbij helemaal niets weten aan de fans.

‘Waarom al die mysterie?’

André’s afwezigheid wordt online, onder meer door showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer, verklaard door een vermeende cocaïneverslaving. De showrubrieken op televisie hielden zich daar tot nu toe ver van, maar ook RTL Boulevard lijkt inmiddels argwaan te krijgen. Die zond gisteren voor het eerst Yvonne’s afkickbeschuldigingen uit.

Presentator Eddy Zoëy lijkt de officiële verklaring, een burn-out, niet meer te geloven: “Wanneer doen sterren dit eigenlijk? Dat je zoveel mysterie maakt? Er is niemand die iets zegt, de manager ook niet, terwijl je voelt: iedereen weet iets. Wanneer gaat een ster zo’n beslissing maken?”

‘Heel vreemd!’

Met ‘iedereen weet iets’ hint Eddy er natuurlijk op dat er iets anders speelt dan een burn-out. Collega Luuk Ikink: “Wat ik wel raar vind, Aran, is dat er nu allerlei concerten worden geschrapt, maar er niet even een berichtje van het management of van André zelf komt naar de fan toe. Er komt alleen wat vanuit het Sportpaleis.”

Verslaggever Aran Bade: “Dat vind ik ook heel raar. We horen helemaal niks.”

Gerard zwijgt

André zal tijdens de Holland Zingt Hazes-concerten worden vervangen door Gerard Joling. Aran: “Ik vroeg natuurlijk ook even aan Gerard hoe het nou met André is en of hij contact met hem heeft. Dan ineens wordt het heel erg stil en zegt hij: ‘Nee, dat weet ik niet. Daar kan ik op dit moment ook niets over zeggen.’”

Het is heel vreemd dat Gerard gelijk in zo’n houding schiet, vindt Aran. “Het lijkt wel of iedereen geïnstrueerd is om helemaal niks te zeggen. De luiken gaan dicht. Ook over Rachel. Gerard zegt: ‘Ik weet op dit moment niet meer dan jullie.’”

Veel ernstiger

Privé-baas Evert Santegoeds stelt ook niet te weten wat er aan de hand is met André en daarmee gaat ook hij voorbij aan de burn-outverklaring. “Het blijkt toch allemaal wel veel ernstiger te zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Wat er met hem aan de hand is, daar zegt nog steeds niemand iets over”, zei hij gisterenavond in Shownieuws.

Evert denkt dat we André heel lang niet meer te zien krijgen. “Je moet het niet over weken hebben, maar over maanden. Ik denk dat je dit jaar als een verloren jaar moet beschouwen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. zegt niets tegen fans over geannuleerde concerten. Raar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen