Albert Verlinde woest om kritiek op John de Mol: ‘Hij is een visionair!’

Albert Verlinde ergert zich echt helemaal dood aan de massale kritiek op John de Mol, die onder vuur ligt vanwege zijn ‘moreel verwerpelijke’ Dansmarathon. “Hij is een visionair!”

Albert Verlinde © SBS 6

John de Mol zag ooit een film over een danswedstrijd die zó heftig was dat er doden vielen en het leek hem direct leuk om daar een groot tv-evenement van te maken. Tijdens De Dansmarathon werden vorige week meerdere kandidaten onwel en daarom liggen hij, maar ook presentatrice Wendy van Dijk, onder vuur.

Visionair John

Die kritiek is zeer misplaatst, zegt Albert Verlinde in Shownieuws. “Het was ook een beetje de zeikmarathon, hè, vijftig uur lang? Ik heb echt met verbazing zitten kijken. Het is iets nieuws, we hebben dit nog nooit gezien en dan is het heel makkelijk om er op te schieten met z’n allen. Wat er niet goed aan is en dergelijke.”

Het hele land moet John juist bewonderen, vindt zijn marionet Albert. “Ik denk toch altijd: John de Mol is een soort visionair. Zonder hem was Big Brother er nooit geweest en The Voice er nooit geweest.”

AD-hetze

Het AD voert een hetze tegen John en zijn Dansmarathon, vindt Albert. “Als je dan ziet hoe – toch maar even noemen – het Algemeen Dagblad dan meteen weer iets te zeiken heeft, maar ook echt constant, maar het wél zo belangrijk vinden dat ze constant nieuwe berichten maken omdat ze zelf dan meer bezoek op hun site krijgen, dan denk ik: oké…”

Het was juist een topshow, aldus de showkenner. “Ik moet zeggen dat ik op een bepaalde manier wel ervan genoten heb.In het begin dacht ik: wat is dit? Waar zit ik naar te kijken? Maar het bijzondere was dat ik toch merkte dat je in die uren erop volgde toch af en toe even de tv aanzette en keek hoeveel mensen er nog over waren.”

Sneer aan Fons

Ook de kritiek van Fons op de tv-show duldt Albert niet. “Ik wil ook wat zeggen over mijn oude baas Fons van Westerloo, die al na één dag riep dat het helemaal niets was. Dan denk ik: Fons, juist jij zou moeten weten dat je het programma eerst helemaal moet bekijken voordat je er wat over kan zeggen. Dat doe je niet, snap je? Het zijn ook collega’s.”

Weet je wat je ook niet doet? Als zogenaamd journalistiek programma wekenlang propaganda voeren voor het nieuwste geesteskindje van de baas. Op een gegeven moment werd het gewoon gênant hoe de Shownieuws-sterren, inclusief Albert, dag in dag uit de Noord-Koreaanse loftrompet staken over de Dansmarathon.

Na al die bombarie is het nu tijd om te incasseren, maar daar is Albert Verlinde kennelijk niet zo van.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zijn de Shownieuws-deskundigen onafhankelijke journalisten of marionetten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen