Zieke 5 Uur Show-bekendheid Roos Schlikker keihard aangevallen

Roos Schlikker, bekend als presentatrice van de geflopte 5 Uur Show, wordt keihard aangevallen op social media omdat ze vertelt over haar ziekenhuisbezoek. “Vluchtelingen hebben het zwaarder.”

Ingeborg Beugel en Roos Schlikker © NPO, SBS 6

Een week geleden heeft Roos Schlikker op Twitter laten weten dat ze last heeft van extreme aanvallen van duizeligheid. Nu plaatst ze een update op de socials, namelijk over haar ziekenhuisbezoek. Ze schrijft daarin dat haar ziekte emotioneel veel met haar doet.

Jankende Roos

Roos: “Zo’n vrouw die zelden thuis huilt (niet omdat ze niet wil maar omdat t niet lukt) die bij een medisch specialist aan wie ze haar gezondheidsklachten helder wil uitleggen binnen 30 seconden zit te janken mét veel snot. Zo’n vrouw ben ik dus. (En de arts was n begripvolle engel ❤️) .”

Dat is tegen het zere been van journaliste Ingeborg Beugel, correspondent in Griekenland. “En waarom moeten wij dit weten?”, sneert ze vanaf haar bezemsteel.

Onaardig

Daar begrijpt Roos dus he-le-maal niets van. “Je hoeft helemaal niets te weten, Ingeborg. Maar je hoeft ook niet onaardig te reageren (ik tweette het overigens omdat ik een paar weken geleden schreef over extreme aanvallen van duizeligheid die ik heb en veel mensen wél graag willen weten hoe het met me gaat).”

Ingeborg legt uit waar haar boosheid vandaan komt: “Opdat je het even weet: doodmoe/doodziek van allerlei lifestyledames in Nederlandse media over hun gedoetjes, terwijl hier in f*cking Hellas Hell War Zone vrouwen al dan niet zwanger op straat leven en in gruwelkampen, áls ze niet in zee zijn verdronken, zonder énige medisiche zorg. Beterschap.”

Razend

Vluchtelingen hebben het zwaarden dan Roos, zegt Ingeborg. “En ja, zó razend ben ik. Want vrouwen als jij met met jouw podium in verwend ‘abjectebvluchtelingenNL’ zouden zich massaal moeten verontwaardigen. Kom me opzoeken. Ik neem je mee. Dan is je duizeligheid zó over. En anders ervaar je die pronto minder erg. Spreek uit ervaring.”

Roos: “Ik begrijp heel goed hoe begaan je bent, en ik snap dat ziekte hier in vergelijking met het grote leed daar altijd onvergelijkbaar is. Maar het is onheus om me nu een lifestyledame met gedoetjes te noemen terwijl je geen idee hebt hoe mijn leven eruit ziet.”

Twitter

Roos gaat niet in op Ingeborgs uitnodiging om naar haar af te reizen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Roos Schlikker niet mag klagen over haar medische problemen, omdat vluchtelingen het zwaarder hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen