Peter van der Vorst dumpte Frank & Rogier na gesprek met adviseurs

Peter van der Vorst heeft besloten om te stoppen met het televisieduo Frank & Rogier na gesprekken met zijn adviseurs. Dat zegt Frank Jansen, de helft van het duo, in weekblad Weekend.

Frank & Rogier, Peter van der Vorst © Michel Schnater / Roland J. Reijnders

Nog geen jaar na hun overstap van SBS 6 naar RTL 4, belandden Frank Jansen en Rogier Smit in een verschrikkelijk ordinaire vechtscheiding. Uit angst hun lucratieve tv-contract te verliezen, beweerden ze tegen RTL dat ze nog wel gewoon een tv-duo konden blijven. Maar een experiment liep op niets uit.

Frank & Rogier-exit

Heeft Frank niet een beetje gelogen tegen RTL? “We staan op goede voet met elkaar, alleen dat doen we via de advocaat, haha! Of we ’t rooskleuriger hebben voorgesteld dan het was? Ik ben toch een optimist…”

RTL heeft toch besloten om te stoppen. Frank vertelt dat hij dat te horen heeft gekregen van Peter van der Vorst, de programmadirecteur van RTL 4. “RTL wil niet. Peter van der Vorst zegt: ‘lk zie het niet zitten om nog uitzendingen te maken met Rogier en jou samen, na overleg met onze adviseurs’.”

Protest

Frank liet Peter aanvankelijk weten het daar niet mee eens te zijn. “Ik zei: ‘Ik protesteer met de gedachte dat we een miljoen kijkers hebben, en inmiddels is er zoveel over ons geschreven dat, als we nu op de buis komen, mensen razend nieuwsgierig zijn en dat we anderhalf miljoen kijkers trekken’.”

Dat protest heeft echter niet veel uitgehaald. “Als hem dat niet interesseert, tja, dat kan ik niet helpen.”

Ontwenningskliniek

Wat moet RTL nu? “Misschien moeten ze en programma gaan maken met Rogier in de ontwenningskliniek ofzo.”

Het gerucht gaat al geruime tijd dat Rogier niet van de drugs af kan blijven. Heeft hij daadwerkelijk tijd doorgebracht in een afkickkliniek? “Niet dat ik weet, maar dat zou een leuk programma zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen