Emma Wortelboer walgt van Op1: ‘Mag direct van de buis’

Emma Wortelboer vindt de talkshow Op1 echt verschrikkelijk slecht. Ze mist de personalityshows van vroeger, zoals De Wereld Draait Door en Pauw. “Het ontbreekt nu aan scherpte.”

Emma Wortelboer © NPO

Het gaat zowel kijkcijfermatig als inhoudelijk niet zo lekker met Op1. Lange tijd profiteerde de late talkshow van de coronabonus, maar die is er nu niet meer. Wat overblijft is een zielloos programma met zoveel roulerende presentatoren dat het voor de kijker onmogelijk is om een band op te bouwen.

‘Op1 van de buis!’

Als het aan Emma Wortelboer ligt, wordt Op1 na dit seizoen van de buis gehaald. Ze vindt het een mislukt project. “Op1 mag van mij per direct van de buis. Vind ik niet zo’n sterke talkshow. Het ontbreekt de gesprekken vaak aan scherpte”, aldus de presentatrice in Veronica Superguide.

Wat ziet ze liever op televisie? “Ik ben dol op oude, witte mannen als Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk, Wilfred Genee en Ivo Niehe. Nee, Ivo Niehe past niet echt in dat rijtje. Maar ik vind hem zo’n vreemde man. Ik kijk graag op een ironische manier naar presentatoren en kan daar erg van genieten.”

Jensen

Een talkshow moet volgens Emma vooral schuren. Een voorbeeld? “De aanvaring tussen Peter R. de Vries en Robert Jensen in JENSEN. Dat vond ik echt magistrale tv. Peter R. had schijt aan alles en had kritiek op Jensens interview met Wilders. Dat zag Jensen niet aankomen. Op zeker moment ging het publiek boe roepen en daar reageerde Peter weer op.”

Emma hoopt dat de televisie snel weer wat spannender wordt, want ze kijkt graag. “Ik heb thuis twee grote tv’s. Mijn vriend en ik liggen vaak ’s avonds apart van elkaar te kijken. Hij op bed met een koptelefoon, ik op de bank.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie of wat ziet u liever van de buis verdwijnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen