Theo Maassen kraakt Margriet van der Linden af: ‘Niet zo goed’

Theo Maassen was tijdens zijn optreden in de talkshow van Margriet van der Linden totáál niet onder de indruk van de presentatrice. De cabaretier vindt haar gewoon niet zo goed.

Margriet van der Linden en Theo Maassen © NPO

Margriet van der Linden is gewoon een beetje B-garnituur, vindt Theo Maassen. Ze valt volgens hem in het niet bij een grootheid als Matthijs van Nieuwkerk. “Sfeer maken is heel belangrijk als presentator. Ik ben best wel een paar keer bij Matthijs van Nieuwkerk geweest en hij was er ook wel goed in, ook van tevoren al.”

Theo haalt uit

Elke avond weer wist Matthijs zijn studiopubliek op te zwepen. “Hij had er altijd heel veel zin in, wat er dan ook werd voorgeschoteld of wat er ook kwam. Hij was ook altijd aan het kletsen met de mensen van tevoren”, vertelt de komediant in zijn eigen podcast Ervaring voor Beginners.

Bij Margriet van der Linden is het gewoon zwaar ongezellig, aldus Theo. “Ik kwam bij het programma M en van tevoren, maar ook in het programma zelf, heb ik wel tien keer zitten denken: jeetje, wat is die Matthijs van Nieuwkerk eigenlijk goed. Het is ook hartstikke moeilijk hè? Het is ook een heel moeilijk vak.”

Heel droog

Theo vindt de dynamiek van praatprogramma’s sowieso vreemd. “Het is raar hoor met die talkshows. Ik ben ook wel eens bij Pauw & Witteman geweest en daar was het van tevoren eigenlijk ook heel leuk. Dan ga je ook een beetje praten met het publiek en lachen. Dan is er een heel goede sfeer en dan begint het programma en dan wordt het heel droog.”

“Maar dat kan een incident zijn hoor. Ik baseer me nu op een of twee keer. Maar daar was dan de sfeer weg. Iemand als Matthijs van Nieuwkerk kon het wel een hele uitzending volhouden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen