Deal or no Deal moet hét alternatief voor late talkshow worden

RTL 5 wil met Deal or no Deal hét alternatief voor de late talkshows Op1 en Jinek gaan bieden. Het programma keert niet terug in de vooravond, maar op de late avond: elke dag om 22.00 uur.

Deal or no Deal © RTL

Er is op de late avond weinig te kiezen voor de tv-kijker: zowel NPO 1 en RTL 4 zenden talkshows vol pratende hoofden uit, terwijl er op SBS 6 wordt gekletst over shownieuws. RTL 5 wil nu een volwaardig alternatief bieden voor de late-avondkijker met de revival van Deal or no Deal. Deze voormalige vooravondshow zal straks dagelijks om 22.00 uur te zien zijn.

Deal of geen deal?

Er wordt door RTL gesproken over ‘één van de spannendste spelshows ter wereld’. De revival wordt niet gepresenteerd door Beau van Erven Dorens, maar door Buddy Vedder. “In de show maken 24 deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kans om geselecteerd te worden en plaats te mogen nemen naast Buddy.”

Alle 24 deelnemers hebben een eigen unieke box, met daarin een voor hun onbekend geldbedrag. Aan de speler de taak zoveel mogelijk boxen met lage bedragen weg te spelen. Nadat bekend is welk bedragen er zijn weggespeeld, biedt de bank een bedrag voor de box van de speler. De speler kan het bod van de bank accepteren of kiezen voor ‘no deal’.

200.000 euro

Er staat veel op het spel voor de kandidaten van het programma, want de hoofdprijs bedraagt maar liefst 200.000 euro. Het prijzengeld wordt betaald door de steenrijke sponsor: de Postcode Loterij.

Deal or no Deal is vanaf 4 oktober dagelijks om 22.00 uur te zien bij RTL 5. Een avond ervoor, om 21.30 uur wordt afgetrapt met een BN’er-special op vlaggenschip RTL 4. “De BN’er speelt echter niet voor zichzelf, maar voor een goed doel. Wie deze flamboyante VIP is en voor welk goed doel er wordt gespeeld, wordt later bekend gemaakt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen