Rutger Castricum in hetzelfde vliegtuig als Hugo de Jonge: ‘Bizar’

Rutger Castricum heeft deze zomer in hetzelfde vliegtuig gezeten als zorgminister Hugo de Jonge. Hij merkte dat het Transavia-personeel daardoor ineens roomser dan de paus begon te doen.

Rutger Castricum © SBS 6

Hoe was de vakantie van Rutger Castricum in Portugal? “Nou, ik had één antivaxxer bij me. Nou niet echt een antivaxxer, maar hij deed het volgens mij niet uit principe. Hij was nou ook weer niet zo principieel, want aan het eind van de rit wilde hij toch wel, omdat hij het gewoon te veel gedoe vond”, vertelt de PowNed-ster in de talkshow HLF8.

Stiekem QR doorgeven

Daar geldt de QR-maatschappij ook al, aldus Rutger. “We stonden ook echt met ons telefoontje voor kroegen en zijn test was dan verlopen. We gingen dan toch stiekem telefoontjes doorgeven. Het is niet goed, maar dat doe je dan toch.”

Tijdens de vlucht werd Rutger behoorlijk verrast. “Ik zat in het vliegtuig terug en dat is nog wel het meest opmerkelijke. Er werd toen omgeroepen in het vliegtuig dat het eigenlijk belachelijk was dat een aantal geen mondkapjes om hadden. Daar zat een soort van agressiviteit in waarvan ik al dacht: huh?”

Recht tegenover Hugo

Het werd alleen maar gekker, aldus Rutger. “Toen landden we en werd omgeroepen dat we een halfuur in het vliegtuig moesten blijven, ‘want de airport is te vol’. Dat vond ik heel opmerkelijk, want het kost heel veel geld om een half uur mensen in een vliegtuig te laten zitten en dat is niet des Transavia’s.”

Waarom gebeurde dit allemaal? “Ik keek precies in de ogen van Hugo de Jonge. Dat heeft dus de werking, hè? Als dat in het vliegtuig zit, gaan ze ineens roomser dan de paus doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Transavia de coronaregels alleen zo streng naleefde omdat Hugo de Jonge aan boord zat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen