‘Matthijs van Nieuwkerk ziet er aan de achterkant heel erg raar uit’

Matthijs van Nieuwkerk ziet er van achteren heel erg raar uit. Hij lijkt daar wel twintig jaar ouder dan aan de voorkant. Dat sneert cabaretière Brigitte Kaandorp in de talkshow Media Inside.

Matthijs van Nieuwkerk en Brigitte Kaandorp © Floris van Bergen, BNNVARA

Waar we Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door altijd van de voorkant zagen, kunnen we hem in zijn huidige tv-reeks Chansons! van alle kanten bewonderen. We zien zijn linkerkant, zijn rechterkant, zijn voorkant, maar dus ook zijn achterkant. En van achteren ziet de presentator er volgens Brigitte Kaandorp totaal niet uit.

Lelijke achterkant

Brigitte vindt de achterkant van Matthijs heel erg lelijk, vertelt ze in het programma Media Inside. “Wat ik het meest verrassend vond van het hele ding was de achterkant van Matthijs van Nieuwkerk. Die hadden wij nog nooit gezien. Je ziet hem steeds van achteren lopen en een heel andere man is het van de achterkant.”

Het is een beetje schrikken, vindt Brigitte. “Ja, van de voorkant is het een jonge god vaak of gewoon mooi, maar van de achterkant zie je hem toch grijs, heel grijs. Een beetje krommig en de schouders omhoog. Ik vond het gek om hem van de achterkant te zien.”

Man in verval

Media Inside-host Gijs Groenteman: “Vond je het niet mooi om te zien? Een man in verval heeft toch ook zijn charme?”

Brigitte: “Nee, daar vind ik helemaal geen reet aan, een man in verval. Ik vond hem wat oud aan de achterkant. Aan de voorkant is hij twintig jaar jonger ofzo.”

Oud zeer

Waar komt deze uithaal vandaan? Is er sprake van oud zeer? Is ze wel vaak genoeg uitgenodigd in DWDD? “Nee, niet zo vaak. Vroeger weleens. Je kreeg wel vaak verzoeken en op het laatst werd het dan afgebeld. Of je werd gevraagd om een filmpje te maken, bijvoorbeeld toen Youp van ’t Hek iets kreeg. Van: ‘Gefeliciteerd.’ Dan ging je dat ook doen.”

“Het was een mooie zomerse dag, ik was in een meertje aan het zwemmen en ik dacht: ik doe het leuk in dat meertje. Dan ging ik een paar keer onder water, ik was met een vriend en die was dan echt wel bezig met dat filmpje. Minstens een halfuur. En in je badpak en weet ik. Een leuk filmpje, maar dan stuur je het op en dan hoor je er nooit meer wat van.”

Voor joker

Brigitte vindt zich op zo’n moment behoorlijk voor joker staan. “Er belt ook niet iemand van: ‘Sorry, we doen toch iets anders.’ Het werd gewoon niet uitgezonden, niemand belde, dus je zat het voor niks te doen. Op een gegeven moment dacht je: ja, nou ja…”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen