RTL Boulevard in verzet: ‘Verandert Nederland in een politiestaat?’

RTL Boulevard is buitengewoon kritisch over de QR-samenleving. Presentatrice Vivienne van den Assem vroeg zich gisteren zelfs hardop af of Nederland nu misschien verandert in een politiestaat.

RTL Boulevard © RTL Boulevard

Er heerst enorm veel verdeeldheid in Nederland over het feit dat niet-gevaccineerde mensen straks minder makkelijk kunnen deelnemen aan het sociale leven. “Verandert Nederland langzaam in een soort politiestaat of moeten we blijven vertrouwen in de goede bedoelingen van de overheid?”, aldus RTL Boulevard-presentatrice Vivienne van den Assem.

Boulevard is kritisch

Er zijn opvallend veel BN’ers die moeite hebben met de maatregelen, waaronder veel Volendamse sterren als Jan Smit, Monique Smit en Kees Tol. Die willen echter niet voor de Boulevard-camera reageren.

Presentator Luuk Ikink: “Het is op zich wel raar dat ze er niet over willen praten, want het is ook weer niet een enorm extreme mening natuurlijk. Ik denk dat heel veel mensen denken: zo’n code, moet dat nou wel?”

Tv-kenner Rob Goossens: “Sterker nog: ik denk dat er in elk geval aan deze desk alleen al drie mensen staan die misschien wel een heel klein beetje moeite hebben met die vaccinatieplicht.”

Luuk vindt het niets

Luuk geeft toe dat hij er enorm veel moeite mee heeft. “Exact, ik ben er dus nog niet helemaal over uit, maar die plicht vind ik helemaal niks. Ik heb toch het idee: met zo’n app word je toch wel heel erg gedwongen om te gaan vaccineren en dat vind ik niks. Aan de andere kant: mijn principes verwateren ook een beetje als ik denk: zo’n app is wel makkelijk.”

Rob: “Ik vind het wel echt heel moeilijk. Ik ben heel erg voor vaccineren en ik heb me ook dubbel laten vaccineren en ik hoop dat iedereen dat doet, maar het voelt zo nutteloos. Moet je nou echt de mensen die daar problemen mee hebben gaan pesten met zo’n QR-code?”

Wappieland

Vervolgens koos Rob er merkwaardig genoeg voor om mensen die, net als hij, kritisch zijn over de QR-samenleving weg te zetten als wappies. “Je ziet nu in het kamp dat tegen de QR-code is echt een verbintenis ontstaan van Forum voor Democratie-stemmers, GroenLinksers, antivaxxers, bakfietsmoeders en allochtonen die sowieso niet gevaccineerd willen worden.”

“Wat dat betreft: de multiculturele samenleving is in wappieland toch wel een beetje aan het slagen, zou je kunnen zeggen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen