René van der Gijp vindt Khalid Kasem heel slecht als talkshowhost

René van der Gijp vindt dat Khalid Kasem het vooralsnog erg slecht doet als talkshowhost. Hij heeft nu een paar keer naar Khalid & Sophie gekeken, maar is totaal niet onder de indruk.

Khalid Kasem en René van der Gijp © NPO, Veronica

Khalid Kasem presenteert afwisselend met Sophie Hilbrand de opvolger van De Vooravond: Khalid & Sophie. Tot deze week hebben we Khalid nog nooit als presentator gezien, maar volgens BNNVARA is hij gewoon een uitzonderlijk talent. Daar zijn heel veel mensen het echter niet mee eens.

‘Khalid is slecht’

Ook René van der Gijp vindt het niets, vertelt hij in Veronica Inside. “Het is slecht. Je kunt van die jongen niet verwachten dat hij een goede presentator is, want hij doet het voor de tweede keer. Dit vak moet je in de praktijk leren. Toen wij voor het eerst op tv waren, waren we ook niet zo relaxed als nu.”

Khalid moet eerst een tijdje gaan oefenen, aldus René. “Een programma op prime time vind ik nou niet het tijdstip om iemand te laten ontwikkelen. Dat doe je in een of ander lullig programmaatje ’s nachts om twee uur waar niemand naar kijkt. Daar kun je iemand laten ontwikkelen.”

Heel matig

Het is ondermaats voor NPO 1, vindt René. “Het was echt heel matig. Ja, kijk, dat hele NPO 1 heeft natuurlijk ook bij Op1 toch een beetje het idee gegeven dat het niet echt een vak is, iets wat je moet beheersen.”

“Het is nu van: zet maar wat mensen neer en we kijken wat er gebeurt. Je kijkt een beetje op die autocue en je hoort wat vragen in je oor die je eruit gooit en dat moet het dan zijn. Dat is natuurlijk niet zo, hè?”

‘Who the f*ck?’

Johan Derksen is het helemaal eens met René. “Van de negen die er zitten, zijn er acht ongeschikt, maar dat is een nieuwe formule.”

“Ik vind Jort bijvoorbeeld wel goed – die kan ik heel goed hebben – en die zie ik ook weer met een hittepetit zitten, waarvan ik denk: who the f*ck is dat?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de NPO te soepel omgaat met het aanstellen van talkshowhosts?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen