Op1-ster Carrie ten Napel reageert op felle kritiek Angela de Jong

Carrie ten Napel heeft gisteren in haar talkshow Op1 gereageerd op de felle kritiek van Angela de Jong. De AD-diva vond de presentatrice eergisteren niet dwingend genoeg tegen Ad Visser.

Domien Verschuuren en Carrie ten Napel © NPO

Ad Visser zat eergisteren aan de talkshowtafel van Op1 met een zonnebril op, tot grote ergernis van Carrie ten Napel. Ze probeerde hem ertoe te bewegen om zijn bril af te zetten, maar dat weigerde hij. De muziekkenner legde uit dat zijn bril die middag stuk was gegaan en hij alleen nog een zonnebril op sterkte had liggen.

Felle kritiek Angela

Het is een ‘gemiste kans’ dat Carrie haar talkshowgast niet dwingender toesprak, vindt Angela de Jong. “Zeker met het oog op de tanende kijkcijfers. Stel je eens voor wat een fijne rel het was geworden als ze Ad had toegebeten dat hij ‘zijn bril moest afzetten of zijn mond moest houden’ zoals Jeroen Pauw ooit deed tegen een groep Zaans tuig”, zegt ze in het AD.

Ze vervolgt: “Of wat er voor heisa was ontstaan als Op1 Ad had weggestuurd, omdat dit minachting was voor de kijker. Dat was een stuk spannender tv geweest. (…) Het had een iconisch talkshowmoment kunnen geworden. Maar ja, kom daar nog eens om tegenwoordig als tv-kijker. Alles is voorgesproken en dicht gekit.”

Meer zonnebrillen in Op1

Carrie was gisteren voor de tweede avond op rij te zien als Op1-presentatrice en voor de grap droegen drie talkshowgasten óók een zonnebril, namelijk Domien Verschuuren, Erik de Zwart en Gijs Staverman. “Hebben we met een Ad Visser-trend te maken heren?”, vroeg ze.

Co-host Charles Groenhuijsen: “Carrie heeft nog een poging gedaan van: ‘Hij mag ook af, Ad!’ Maar hij mocht niet af.”

‘Afzetten heren!’

Dit keer greep Carrie wél hardhandig in, zoals Angela dat graag ziet. “Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat ik niet dringend genoeg was, dus bij deze in de herkansing: ‘Afzetten heren!'”

Gijs: “Als je dat had gezegd gisteren, dan had hij hem meteen afgezet!”

Carrie: “Ik denk ook dat hij geluisterd had.”

Fragment

Het fragment uit Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had Carrie ten Napel haar gast Ad Visser moeten uitkafferen, zoals Angela de Jong dat graag gezien had?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen