Eva Jinek jaloers op Johnny de Mol: ‘Het is bij hem zo gezellig’

Eva Jinek is behoorlijk jaloers op talkshowcollega Johnny de Mol. De presentatrice vindt het leuk dat hij al wél publiek in de studio heeft zitten, in tegenstelling tot zijzelf. “Het is gezelliger.”

Eva Jinek en Johnny de Mol © RTL, SBS

Johnny de Mol heeft er nu een volle uitzendweek op zitten met zijn dagelijkse talkshow HLF8 op SBS 6. Hij probeert zich naast de relatief serieuze talkshows Khalid & Sophie, Op1 en Jinek te onderscheiden met een wat vrolijker programma. Juist om die reden heeft hij, ondanks de coronapandemie, ook gewoon publiek in de studio zitten.

Eva jaloers op Johnny

Het is inmiddels een wat onwennig beeld om zoveel publiek in beeld te zien zitten, vindt Eva. Toch vindt ze het wel heel gezellig, bekende ze gisteren in haar talkshow. “Ik zag de talkshow van Johnny de Mol en ik dacht: wat gezellig, daar zitten mensen gezellig bij elkaar aan tafel met anderen in de zaal. Daar is een verlangen naar.”

Eva merkt dat men in het dagelijks leven allang geen anderhalve meter afstand meer houdt. Ze verwacht dat we steeds dichterbij een terugkeer naar normaal zitten. “We bewegen richting de uitgang.”

Flopshow

Jaloers op de kijkcijfers van Johnny zal Eva in elk geval níet zijn. Jinek zelf scoort de laatste tijd al niet denderend, maar de kijkcijfers van HLF8 slaan echt alles. Die zijn ontzettend laag.

Tv-criticus Angela de Jong denkt dat de talkshow van Johnny het dan ook niet lang gaat volhouden. Ze wijst op eerdere talkshows die van de buis zijn gehaald, zoals die van Humberto Tan. “Johnny’s HLF8 zal snel volgen en Khalid & Sophie is in deze vorm evenmin een lang leven beschoren”, schrijft ze in het AD.

Reclamezuil

Johnny stelt ook inhoudelijk teleur, vindt Televizier-journalist Jef Willemsen. Hij keek gisteren naar HLF8 en zag één grote Talpa-propagandashow.

“Voor wie hoopte dat HLF8 geen verkapt promovehikel zou worden voor andere (Talpa)-programma’s de gasten van vanavond: Rob Kemps over The Wheel, Britt Dekker en Rolf Sanchez over Het Jachtseizoen en Wie van de 3, Tim Coronel zit in Car Wars en we praten na over Steenrijk Straatarm. 🙈 Ons-kent-ons-troef.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden om ook weer publiek te zien in de studio van Eva Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen