Ook RTL Boulevard heeft negatieve ervaringen met Thierry Baudet

Thierry Baudet is in het nieuws omdat hij een verslaggever die geen hand wilde schudden heeft uitgescholden voor homo. Ook RTL Boulevard heeft een negatieve ervaring met de politicus.

Lex Uiting en Thierry Baudet © RTL

Het is voor Thierry Baudet de grootst mogelijke onzin dat men in coronatijd geacht wordt om geen handen meer te schudden. Hij doet het volop en hekelt mensen die het weigeren, waaronder EenVandaag-journalist Joost Vulling. Die is door de Forum voor Democratie-leider uitgescholden voor homo.

Boks

Joost doet zijn onthulling in een podcast. “Als je bij Forum rondloopt, komen ze allemaal naar buiten en steken heel provocatief hun hand uit, want ze willen dan dat je hem schudt. Ik wilde zijn hand beantwoorden met een boks, maar dat wilde hij niet. ‘Homo’, zei hij meteen tegen me”, zegt hij daarin volgens RTL Nieuws.

Het is allemaal heel herkenbaar voor RTL Boulevard-verslaggever Lex Uiting, vertelde hij in de uitzending van gisteren. “Ik heb hier ook een beetje ervaring mee, want ik heb Thierry voor Boulevard moeten interviewen. Dan komt Thierry zo naar je toe (steekt hand uit, red.) en zijn perswoordvoerder ook. Als je het dan niet doet, dan is het meteen van: ‘Oh, je geeft geen hand?’ Meteen ook stemming maken, ja.”

Homofoob

Het stoort journalist Kustaw Bessems dat de media deze streek van Thierry behandeld als entertainmentnieuws. “‘Homo’ als scheldwoord gebruiken is niet ‘raar’ of ‘obstinaat’, het is homofoob. Het is ook geen ‘entertainmentnieuws’ als een politicus dat doet of iets voor de rubriek ‘achterklap'”, zegt hij, wijzend op de sites van RTL en NU.nl.

“En het nieuws is ook niet ‘maakt journalist uit voor homo’, alsof het echt een scheldwoord betreft, maar ‘gebruikt homo als scheldwoord’. Maar schelden met ‘homo’ is zo gewoon en zo breed geaccepteerd, dat dit weinig zal losmaken.”

Normen en waarden

Het gedrag van Thierry wordt in de media breed afgekeurd. Het ging er gisteren ook over in Shownieuws. “Ik vind het toch wel heel frappant dat het eerste woord dat in hem opkomt homo is. Je zou toch een beetje normen en waarden van politici mogen verwachten?”, aldus deskundige Iris van Lunenburg.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Thierry Baudet noemt Joost Vullings een homo. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen