‘Nikkie de Jager host Televizier-gala, daarom is RoddelPraat geboycot’

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, gaat dit jaar het Gouden Televizier-Ring Gala presenteren. Daarom is RoddelPraat ook uit de verkiezing gezet, stelt presentator Dennis Schouten.

NikkieTutorials en Dennis Schouten © YouTube

De presentatie van het Gouden Televizier-Ring Gala is structureel een zorgenkindje: het is eigenlijk vrijwel elk jaar niet om aan te zien. Vorig jaar werd de show gepresenteerd door Dionne Stax en Frits Sissing, maar zij is vertrokken naar een andere omroep en hij staat er puur en alleen omdat er niemand anders beschikbaar is.

Nikkie op tv-gala

Dit jaar is er wél een groot talent gevonden voor de presentatie van het tv-gala: Nikkie de Jager wordt op de show gezet. Althans, dat stelt Dennis Schouten in de nieuwste aflevering van zijn programma RoddelPraat. “Wat opmerkelijk is, is de presentatie. Het is nog niet bekend, maar wij weten het: NikkieTutorials gaat het Televizier-gala presenteren.”

Zijn co-host Jan Roos denkt dat dat de reden is dat hun programma RoddelPraat is uitgesloten van de verkiezing. Nikkie is namelijk transgender en transgenders worden wekelijks belachelijk gemaakt in de online showrubriek. Zo worden ze door Dennis en Jan steevast ’transformers’ genoemd, alsof het helemaal geen mensen zijn.

Boze tongen

Jan over de presentatie van Nikkie: “Ik denk dat ook dat ermee te maken heeft dat wij op de eerste dag van de stemronde eruit zijn geflikkerd, want boze tongen beweren – uit eerste hand – dat NikkieTutorials, alias transformer Nikkie de Jager, heeft gezegd: ‘Met deze transfobe varkens wens ik niet op één podium te staan.'”

Belachelijk, vindt Jan. “Dat is dan ook leuk zeg. Dat is dan ook uitsluiting. Dat is de grote grap, hè? De hele dag hun bek open over diversiteit en inclusiviteit, maar dat is dan exclusief alles en iedereen waar ze het niet mee eens zijn. Dat is een rare diversiteit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat NikkieTutorials ook haar vijanden op het Televizier-podium moet dulden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen