Na enorm Op1-fiasco: Paul de Leeuw onthult zijn volgende tv-stap

Paul de Leeuw zit niet op de strafbank na zijn enorme Op1-fiasco. De presentator mag gewoon weer aan de slag bij BNNVARA, maar wel weer in zijn vertrouwde genre: oppervlakkig amusement.

Paul de Leeuw © NPO

Het is voor Paul de Leeuw fijn om weer uit de Op1-trein gestapt te zijn. Hij lag heel erg onder vuur als vrijdagpresentator van het programma. “De opdracht was dat het op vrijdag lichter moest worden en leuker. Dat deed ik met Astrid Joosten, die iets journalistieker is dan ik. Ik ben helemaal niet journalistiek”, vertelt hij in de talkshow Khalid & Sophie.

Paul in de Op1-bieb

Paul heeft het ‘met heel veel plezier gedaan’. “Maar wat we gingen maken wat niet zo duidelijk. Op een gegeven moment voelde ik me alsof ik een gemeentebibliotheek zat. Het is de hele week serieus en als we dan een beetje lol wilden maken, deden mensen om me heen van: ‘Ssst, ssst! Rustig blijven!'”

“We hebben goed gewerkt en we hebben het met plezier gedaan, maar het idee klopte gewoon niet. Ik vind het wel leuk en spannend om in het diepe te springen. De conclusie is dat Astrid en ik nog steeds goede vrienden zijn. Dat is belangrijk, want we zijn bevriend.”

Busje Komt Zo

Maar wat nu? Paul werkt aan iets nieuws. “Ik mag het programma Busje Komt Zo gaan maken. We hebben een opname gemaakt. Het moest een uitzendbare pilot zijn. Ik heb een touringbus met een heel leuke buschauffeur en het publiek bepaalt wat zijn halte wordt. Ze kunnen mij dus mailen waar ik moet stoppen.”

“Heel veel mensen willen dat ik stop om een liedje te zingen. Echt heel veel, te veel. Dat is ook niet echt leuke tv, dat hoeft men dus niet meer in te sturen. We gaan overal naartoe. We zijn naar Eindhoven, Culemborg, Callantsoog, Volendam en Warmond gegaan.”

Fragment

Paul doet zijn aankondiging:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Busje Komt Zo: top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen