Matthijs van Nieuwkerk voor het eerst huilend op televisie: ‘Snik’

Matthijs van Nieuwkerk is tijdens de opnames van zijn nieuwe tv-programma CHANSONS! in huilen uitgebarsten. Het fragment werd gisteren alvast vertoond in de talkshow van Eva Jinek.

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Het is een onwaarschijnlijke combinatie: Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps. Toch hebben ze elkaar gevonden in hun passie voor Franse chansons. Ze zijn naar Parijs afgereisd om er een programma over te maken: CHANSONS! De première is morgenavond op NPO 1 en daarom waren de heren gisterenavond te gast in de talkshow van Eva Jinek.

Bijzonder fragment

Eva verraste haar kijkers met een bijzonder fragment uit het nieuwe programma, namelijk een fragment waarin Matthijs vol-le-dig in huilen uitbarst. Echt tranen met tuiten. En zo kennen we de presentator, die bijna al zijn media-optredens tot in den treure regisseert, helemaal niet.

Matthijs vertelt in het bewuste fragment over de VARAgids-columns die hij jarenlang schreef over Charles Aznavour. “Mijn moeder was net overleden en toen dacht ik: weet je wat, ik ga vragen of ik het elke week over Charles Aznavour mag hebben. Dat werd gehonoreerd. Toen heb ik daar ontzettend mijn best op gedaan.”

Matthijs barst in huilen uit

Zijn co-host Rob daarop: “Je vertelt dat je moeder toen net was overleden, dus dat was dan toch wel ook een soort van ode aan je moeder.”

Matthijs: “Niet een soort van. Ik stak elke dag een kaarsje op, zou je kunnen zeggen. Ja, toch wel. Dat greep me aan en nog, merk ik.”

Daarop barst de presentator volledig in huilen uit. Rob slaat vervolgens vanaf een meter afstand zijn hand op Matthijs’ schouder, precies zoals heteroseksuele mannen elkaar troosten dus.

Nog nooit zo gezien

Verrassend, vindt Eva Jinek het. “In al die jaren dat we jou op tv hebben gezien, hebben we jou nog nooit zo gezien.”

Matthijs: “Nee, nee. Dat klopt. Het overviel me, moet ik eerlijk zeggen. We hebben de opname ook even stilgelegd, want het was niet de bedoeling. Ik zei ook meteen: ‘Jongens, dit gaan we niet uitzenden. Dit is te particulier.’ Dat is het ook eigenlijk, laten we eerlijk zijn. Maar na ampel beraad en ook de montage gezien te hebben, dacht ik: het hoort er ook wel bij. Wat moet ik er verder over zeggen?”

Mooi fragment

Rob is blij dat Matthijs het fragment erin liet. “Het is zo mooi. We maken vier afleveringen en we lachen ook een boel, maar Matthijs legt uit in het programma dat de stem van Aznavour voor misschien wel meer dan 24 dingen in zijn leven staat. Als iemand het mooi kan uitleggen, dan is het Matthijs van Nieuwkerk.”

“Hij legt het ontzettend mooi uit, waardoor de kijker ook begrijpt wat een chanson nog meer kan betekenen dan een lekker deuntje of een mooie stem. Het was een zo mooi persoonlijk oprecht verhaal. Voor mij staat het fragment voor alles wat we wilden maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De traan van Matthijs van Nieuwkerk is tóch in het programma gelaten. Mooi?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen