Tooske Ragas laat ‘seksistische en racistische’ collega Gordon stikken

Tooske Ragas is gisteren niet in de bres gesprongen voor haar K2 zoekt K3-collega Gordon, toen in haar programma Shownieuws aan bod kwam dat Vlaamse kijkers hem uitkotsen.

Tooske Ragas en Gordon © Shownieuws

Gordon is jurylid in het door Tooske Ragas gepresenteerde programma K2 zoekt K3. Ze maken de show samen met Vlaamse tv-collega’s en in Vlaanderen loopt de talentenjacht al. Tijdens de eerste aflevering zijn de kijkers daar behoorlijk losgegaan op Gordon, omdat zij zijn kritieken walgelijk vinden. Het kwam gisteren aan bod in Shownieuws.

Belgen kotsen Gordon uit

Het duurt niet lang meer voordat Gordon de lage landen definitief de rug toekeert om in Dubai te gaan wonen en dat is maar goed ook, zegt Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker in de showrubriek op SBS 6. “Onze Belgische zuiderburen zijn ook minder over hem te spreken, dus misschien is dat wel een goed moment.”

Shownieuws liet een hele serie woeste tweets zien, zoals: “Ik keek even naar K2 zoekt K3. In de kijkbox beoordeelt Gordon op een vrij foute manier de kledingkeuze, de huidskleur of het figuur van de kandidaten. En we vinden dat allemaal grappig en OK? Welke boodschap wil Studio 100 hiermee brengen?”

Seksistisch en racistisch

Tot nu toe dacht Gordon altijd dat men in Vlaanderen gek op hem is, maar dat is volgens Guido niet zo. “De zuiderburen zijn wat minder over hem te spreken, althans een deel ervan. Hij heeft natuurlijk de eerste uitzending gehad van K2 Zoekt K3. Volgens bepaalde criticasters zou hij daar seksistisch en racistisch zijn geweest.”

De Story-baas vervolgt: “Wij kennen hem een beetje, het zal misschien meevallen. Ik ben veel in België en ik weet dat Belgen in het algemeen best beschaafd zijn en wat rustiger en wat minder uitgesproken. Misschien komt het wat harder aan daar, maar er is in elk geval nog wat rumoer voor hem.”

Ondertussen hoorde Tooske het allemaal aan, zónder in de bres te springen voor haar eigen collega. Niet echt collegiaal dus.

24 september

K2 zoekt K3 gaat in Nederland pas van start op vrijdag 24 september. De show zal dan wekelijks om 20.30 uur te zien zijn, direct na HLF8 op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon vond de mensen in België altijd zo lief. Nu kotst men hem daar ook uit. Verrassend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen