Mart Hoogkamer in tranen bij Johnny de Mol: ‘Dit emotioneert me’

Mart Hoogkamer raakte gisteren zeer geëmotioneerd in de talkshow van Johnny de Mol. Hij sprak daar over zijn vader, die hem zijn hele jeugd heeft gepusht omdat hij zelf nooit is doorgebroken.

Mart Hoogkamer © SBS 6

De vader van Mart Hoogkamer was vroeger een kindsterretje, maar door de baard in de keel, drank en de verkeerde mensen liep dat mis. Uiteindelijk begon hij zijn zoon Mart te pushen, in de hoop dat hij het wél zou gaan maken. “Je bent een jongen, je bent zes of zeven jaar en hij zag het, hij zag iets in mij”, vertelt Mart in Johnny’s talkshow HLF8.

Pusherige vader

Mart heeft daardoor een moeizame jeugd gehad. “Op een positieve manier probeerde hij me een beetje af te zeiken. Om me te pushen, omdat hij het zag. Dan zei hij: ‘Mart, als jij je liedje van a tot z helemaal goed zingt, dan mag je Goede Tijden afkijken’.”

Het hing hem op een gegeven moment de keel uit. “Dan kom je op een leeftijd dat je denkt: daar komt-ie weer. Op dat moment begin je hem niet te haten, maar je gaat hem niet meer echt leuk vinden. De muziek ook niet, het kwam m’n oren uit.”

Mart in tranen

De afgelopen jaren is er veelvuldig gefilmd voor een documentaire over de relatie tussen Mart en zijn vader. Juist nu Mart is doorgebroken, gaat deze film in première en daarom zat hij gisteren aan tafel bij Johnny.

Nadat een fragment werd vertoond, raakte Mart geëmotioneerd. Medetafelgast René Mioch ging vervolgens volledig voor de traan: “Het emotioneert je, hè? Ik zie dat je elke keer tranen in je ogen krijgt als je je vader ziet.”

Vaderlijk advies

René gaf Mart een vaderlijk advies. “Ik hoop dat jij er in de komende jaren met al dat succes voor zorgt dat je heel goede mensen om je heen krijgt die je gaan begeleiden. En dat je die ook niet afstoot, want ik zie om me heen in die klote-Hollywood-wereld dat allemaal succesvolle jongens zoals jij groot worden en helemaal down the drain gaan omdat ze met verkeerde mensen gaan.”

Mart even later: “Weet je waarvoor ik misschien nou nog het meest emotie van heb? Omdat ik weet hoe graag hij dit had willen hebben. Hij voelt zich eigen gewoon gefaald, dat is wat het is.”

Fragment

De emotionele Mart:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Mart Hoogkamer een A-ster wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen