Kritiek op RTL-baas Sven Sauvé: naar Ibiza tijdens cyberaanval

Sven Sauvé, de grote baas van RTL, oogst behoorlijk wat kritiek binnen de eigen organisatie. Hij is namelijk tijdens de schadelijkste cyberaanval in de geschiedenis van het bedrijf vertrokken naar Ibiza.

Nikkie Plessen en Sven Sauvé © WNL, RTL

RTL Nederland wordt sinds donderdagochtend getroffen door een verlammende ransomware-aanval, die nog steeds niet volledig is afgewend. Samen met securitypartners zijn medewerkers van RTL het hele weekend in touw geweest om de schade te beperken. En directeur Sven Sauvé? Die vertrok in een privéjet naar Ibiza.

Privéjet naar Ibiza

Sven Sauvé is samen met zijn showbizzvrienden Nikkie Plessen en Fred van Leer, die programma’s maken bij RTL, aan het genieten van de zon op Ibiza. Ze zijn daar naartoe vertrokken in de privéjet van Nikkie. Zij laat op Instagram zien hoe ze lekker aan de champagne zitten en genieten van een voor de meeste mensen onbereikbaar leven.

Terwijl zijn medewerkers in de stress zitten vanwege de cyberaanval, lijkt Sven zich niet al te veel om de situatie te bekommeren. “Met mijn vriendjes op vakantie ❤️ Fred van Leer, Sven Sauvé en mijn lieve mannetje Ruben Bontekoe”, schrijft Nikkie op Instagram.

Kinnesinne

Er heerst binnen RTL flink wat ergernis over dit tripje van Sven, vooral omdat het zo wordt uitgevent op de socials. “Hoe gepast is het dat RTL-bobo Sven ‘Glamourland’ Sauvé dit weekend met besties Nikkie Plessen en Fred van Leer in een privéjet naar Ibiza vliegt om te ontspannen, terwijl heel RTL Nederland op zijn gat ligt vanwege een aanval van hackers?”, zegt een insider.

Men vindt er best wat van binnen RTL, aldus de bron. “Die kunnen er via Instagram ook nog van meegenieten.”

Tact en empathie

Ook een andere bron reageert zwaar geërgerd. “Meneer heeft al eerder laten blijken geen gevoel te hebben voor tact en empathie. Terwijl zijn IT-collega’s zich inspannen (ook in het weekend) om de uitzendingen draaiende te houden met kunst- en vliegwerk, gaat meneer lekker op een privéjacht zitten.”

“Ieders goed recht, maar binnen RTL is er kritiek op. Het lijkt wel Francesco Schettino, de Italiaanse kapitein die zijn zinkende schip verliet en de passagiers liet stikken.”

Instagram

De vakantiekiekjes van Nikkie, Fred en Sven:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sven Sauvé vertrekt in een privéjet naar Ibiza, terwijl zijn werknemers vechten tegen een cyberaanval. Goed leiderschap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen