Joop van den Ende ontploft bij Eva Jinek: ‘Doe het verdomme!’

Joop van den Ende is gisteren ontploft aan de talkshowtafel van Eva Jinek. Hij vindt het een gotspe dat we nog steeds geen nieuwe regering hebben in Nederland. “Doe het verdomme!”

Joop van den Ende © RTL

Een halfjaar na de Tweede Kamerverkiezingen is er nog altijd geen nieuwe regering. De formatie zit muurvast en daar is steeds meer ergernis over. Het is volgens Joop van den Ende ontzettend kinderachtig dat partijen elkaar allemaal aan het uitsluiten zijn. Volgens hem kan de vorige coalitie prima met elkaar verder.

‘Ik word er zo boos van!’

Het land moet gewoon geregeerd worden, aldus Joop. “We hebben toch gewoon het CDA nodig? Laat ze allemaal maar eens hun best doen om in zes of acht weken een regering te hebben. Al dat geneuzel, je wordt er gek van! Ik word er echt boos over! De mensen zijn ook boos. Doe het verdomme!”

De vorige coalitie is volgens Joop alles behalve afgestraft door de kiezer. “Kaag heeft gewonnen. Die heeft helemaal geen last gehad van de VVD, dat is onzin gewoon. De ChristenUnie ook niet. Het CDA ja, maar dat ligt aan iets anders. Niet aan de regeerperiode. We hebben gewoon goede bestuurders nodig. Niet schreeuwers, die zijn er genoeg.”

‘Jongens, kom op!’

Joop is een van de rijkste mensen in Nederland. Gebruikt hij zijn invloed om Den Haag een schop onder de kont te geven? Presentatrice Eva Jinek: “Belt Joop van den Ende weleens naar Den Haag om te zeggen: ‘Jongens, kom op’?”

De voormalig theatertycoon daarop: “Ja, elke dag bel ik! Nee, nee. Politiek vind ik heel moeilijk. Dat doe ik niet, nee.”

Eva baalt ook

Eva wordt ook moe van de huidige formatie. Ze wil geen nieuwe verkiezingen. “Ik dacht eerst dat het iets was wat in de marges van kranten nog wel eens door iemand geroepen werd, maar ik lees en hoor het steeds vaker en dat baart mij zorgen. Ben ik de enige?”

“Uiteindelijk ben ik ook gewoon een burger en ik denk: weer nieuwe verkiezingen, weer zo’n formatieproces. Ik ben niet de enige die dat denkt.”

Fragment

Een fragment uit Jinek over dit onderwerp:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er nieuwe verkiezingen moeten komen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen