Johnny de Mol laat suïcidale gast met trein (!) naar studio komen

Johnny de Mol had gisteren een suïcidale jongen aan zijn talkshowtafel zitten. Deze knaap moest van de redactie met de trein naar de studio komen. “Daar krijg ik gelijk destructieve gedachten van.”

Johnny de Mol © SBS 6

Het is echt niet te geloven. Waar Johnny de Mol voor de patserbakken van zijn gasten Wendy van Dijk en Guus Hiddink alvast een uitrijkaart had klaarliggen, maande hij zijn suïcidale talkshowgast Daan gisteren om met de trein (!) naar de studio komen. Loopt er dan bij HLF8 werkelijk niemand rond die een taxi hier wel op zijn plaats vond?

Johnny schrikt

Daan schoof aan in het nieuwe tv-programma van SBS 6 om te praten over het leven met suïcidale gedachten. “Dagelijks beroven zo’n vijf mensen in Nederland zich van het leven. Daan heeft al jarenlang met depressiviteit en suïcidale gedachten te maken. Vijf per dag, daar schrik ik wel van”, aldus Johnny.

Vervolgens tegen zijn gast: “Daan, superdapper dat je hier komt zitten. We kennen elkaar al een tijdje via Stichting Het Vergeten Kind. Desalniettemin, super dat je je verhaal hier komt doen. Hoe ga je vandaag?”

Met de trein

Nou, niet zo lekker. Daan moest van de redactie namelijk met de trein naar Amsterdam afreizen, terwijl het spoor een van de meest gebruikte methoden is om suïcide te plegen. Jaarlijks springen er een kleine 200 mensen voor de trein.

Daan: “Ik heb niet een topdag, nee. Gewoon wel somberheid. Ik moest hiernaartoe met de trein. Dat is dan soms wel lastig. Dan merk ik wel dat er allemaal destructieve gedachten door mijn hoofd heen springen.”

Hulphond

Gelukkig voor Johnny en zijn onzorgvuldige redactie wist Daan die gedachten gisteren goed in bedwang te houden. “Vandaag lukte het supergoed om die gewoon te negeren, want ik wist dat ik hier naartoe kon en ik jou weer zou zien. Ik had mijn hulphond bij me en een vriendin, dus dat ging hartstikke goed, maar die gedachten zijn er wel.”

Onderin beeld plaatste HLF8 ondertussen keurig een verwijzing naar 113 Zelfmoordpreventie. Hartstikke nobel. Misschien kan Johnny volgende keer eerst eens beginnen bij zijn eigen talkshowgasten.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol laat een suïcidale gast die destructieve gedachten krijgt bij een naderende trein met de trein naar de studio komen. Belachelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen