Johnny de Mol in gevaar? ‘Johan Derksen te porren voor talkshow’

Johnny de Mol voelt de hete adem van Johan Derksen al in zijn nek. Zijn nieuwe talkshow HLF8 is vooralsnog een kijkcijferflop en volgens Hélène Hendriks is er al een geschikte opvolger in huis.

Johnny de Mol en Johan Derksen © SBS 6

Johan Derksen heeft, voordat vorig jaar de grote racismerel uitbrak, lange tijd bij zijn collega’s René van der Gijp en Wilfred Genee gepleit voor een dagelijks programma over de actualiteit. Dat zagen zijn collega’s niet zo zitten, waarop Johan besloot dat er dan geen uitdaging meer voor hem is en hij in 2022 definitief stopt met televisie.

Johan om half acht?

Gooit Johan écht de handdoek in de ring? Nee, denkt Hélène Hendriks. Ze zei gisteren in de talkshow HLF8 van Johnny de Mol: “Laten we met z’n allen gewoon hopen dat hij doorgaat. Hij is wel duidelijk geweest. Hij zegt: ‘Met dit format van Veronica Inside ga ik niet door.’ Dat geloof ik dan ook, maar ik denk dat als er misschien een ander format komt, bijvoorbeeld in een dagelijks iets en meer newsy…”

Roué Verveer: “Om half acht?”

‘Als jouw vervanger!’

Het leidde tot hilariteit in de studio, ook bij HLF8-host Johnny. “In Grolloo!”, riep hij.

Hélène: “Als vervanger van jou!”

Johnny: “Hij heeft gezegd dat hij dit net te ver rijden vindt. Hilversum vindt hij nog wel oké, maar…”

Hélène: “Maar ik denk dat er wel een kans is dat hij wel doorgaat als er iets aantrekkelijks komt.”

Café Hendriks & Genee

En hoe zit het eigenlijk met Hélène? Ziet zij het niet zitten om samen met Wilfred Genee het stokje van Johnny over te nemen? Eerder maakten de twee het programma Café Hendriks & Genee en het barelement daaruit is nu door Johnny overgenomen.

Hélène: “Ik vind Wilfred heel aardig en heel goed in zijn vak, maar wij waren absoluut geen droomduo. Sterker nog: ik noemde het altijd Café Wilfred & Genee in plaats van Café Hendriks & Genee. Je kunt elkaar heel aardig vinden, maar dat wil niet zeggen dat je goed met elkaar kunt werken.”

Ander level

Hélène: “Wilfred zat gewoon op een heel ander level. Hij had al veel politieke interviews gedaan, hij denkt heel snel, is autodidact en ik had heel de week voetbal. Dan kwam ik aan en moest ik alles in me proppen, bijvoorbeeld van Baudet die we gingen interviewen. Hij was gewoon verder en dat zag je ook. Die balans was er niet helemaal.”

“Het is niet zo dat we elkaar niet mogen, want ik kan juist heel goed met hem, maar samenwerken is iets anders. Daar zit een beetje de crux.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat ziet u liever om half acht op SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen