Fajah Lourens boos op Boulevard: ‘Alles uit verband getrokken’

Fajah Lourens is behoorlijk teleurgesteld in RTL Boulevard. De showrubriek heeft haar geïnterviewd over de testsamenleving, maar de fitgirl stelt dat er van alles uit zijn verband is getrokken.

Fajah Lourens © RTL

Het is een van de weinige BN’ers die zich al langer dan een jaar zeer kritisch uitlaat over de coronamaatregelen: Fajah Lourens. Ze vindt het belangrijk dat haar geluid gehoord wordt en daarom stond ze gisteren RTL Boulevard te woord. “Ik vind dat de zorg moet worden opgeschaald”, zei de fitnessgoeroe onder meer.

Fajah tegen testbeleid

Fajah is faliekant tegen het testbeleid. “Om nou voor een uitje me te laten testen… Ik denk dat we daar met z’n allen niet aan mee moeten doen. We zijn een samenleving en wat er nu gebeurt is gewoon een tweedeling van de samenleving en ik heb het gevoel dat dat gewoon wel wordt aangezet door de overheid en de media. Dat vind ik jammer.”

Het testbeleid is geen oplossing, stelt Fajah. “Want het is een schijnveiligheid. Nu is gebleken dat vaccins er niet voor zorgen dat je corona niet krijgt. Je krijgt nog wel corona, je krijgt mildere klachten en je bent net zo besmettelijk als de rest.”

Luuk eens met Fajah

Het is volgens Fajah belachelijk dat ze continu wordt weggezet als wappie. “Dat moet dan een dom iets zijn, terwijl ik kritische vragen stel en nadenk. Ik kijk naar de statistieken. Ik ben misschien wel een wappie omdat ik geen vaccin neem, maar dan ben ik er trots op.”

Er was achter de RTL Boulevard-desk best wel begrip voor Fajah. Zo zei presentator Luuk Ikink: “Ik ben het wel een beetje met Fajah eens. Als je uit eten gaat en je moet je weer laten testen enzo, als je niet gevaccineerd bent… Ik vind het niet slim als je je niet laat vaccineren, maar als je dat niet hebt gedaan, wat je goed recht is, dan is dat wel lastig.”

Uit context gehaald

Nu, na de uitzending, baalt Fajah over hoe haar interview is gebruikt in de uitzending van RTL Boulevard. “Ik heb net RTL Boulevard gezien. Er is heel veel in geknipt, wat logisch is omdat het een item is geworden van een paar seconde. Wat ik jammer vind is dat ik weer geciteerd werd op iets dat ik helemaal niet heb gezegd”, aldus de actrice.

Ze geeft niet aan waar ze op doelt. “Ik had gevraagd aan RTL Boulevard of ze dat niet wilden doen en dat hebben ze toch gedaan. (…) Nu vind ik persoonlijk dat het nog steeds uit zijn context is gehaald. Dat was juist niet de bedoeling, maar dat is de media.”

Meegefilmd

Wat gaat Fajah hieraan doen? “Ik heb het voor de zekerheid wel meegefilmd, want ik ben nu ook wel op mijn hoede. Ik heb het hele interview meegefilmd.”

“Ik ga in elk geval de hele versie online zetten. Het is natuurlijk niet professioneel gefilmd, maar dan zien jullie wat ik wel allemaal heb gezegd en niet in beeld is gebracht, maar ik wel heel belangrijk vind.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Fajah Lourens een kritisch geluid laat horen over het coronabeleid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen