Johan Derksen is er klaar mee: ‘Geert Wilders aan formatietafel!’

Johan Derksen is er klaar mee dat Geert Wilders maar niet mag aanschuiven aan de formatietafel. Het is volgens de Veronica-ster hoog tijd dat de boycot van de PVV wordt opgeheven.

Geert Wilders en Johan Derksen © RTL, SBS

Het is duidelijk dat de formatie in een impasse is beland en daarom is het volgens Johan Derksen goed om eens naar de rechterflank te kijken. Hij pleit ervoor om de PVV van Geert Wilders uit te nodigen aan de formatietafel. Het is volgens hem een gotspe dat de partij bij voorbaat al wordt uitgesloten.

Grote mond

Johan stoort zich er behoorlijk aan dat de linkse partijen zo’n grote vinger in de pap eisen, zegt hij in Veronica Inside. “Ik hoor die linkse jongens uit de linkse hoek steeds roepen dat het de hoogste tijd is voor een nieuw beleid, maar vanwaar die grote mond? Want rechts heeft toch de verkiezingen gewonnen of vergis ik me?”

BNR-journalist Thomas van Groningen daarop: “Er is een rechtse meerderheid in de Tweede Kamer, dat klopt, alleen: we weten ook dat bijvoorbeeld PVV en JA21 worden uitgesloten door heel veel andere partijen. Over rechts regeren gaat haast niet.”

Wilders

Johan daarop: “Daar begin ik steeds grotere moeite mee te krijgen. Ik heb verder niets met Wilders, maar hij heeft wel heel veel kiezers die op hem stemmen.”

Het lijkt erop dat Johan liever Wilders in een kabinet ziet dan D66-leider Sigrid Kaag. “Die arrogante mevrouw Kaag… Als die mannentjes niet naar haar luisteren, dan is ze op haar gelakte teentjes getrapt. Wat is dat voor onzin? Ik begrijp heel goed dat zij niet overal haar zin krijgt.”

Buitensluiten

Demissionair premier Mark Rutte van de VVD weigert met Wilders te regeren. “Ik vraag me altijd af: hoe lang kunnen alle partijen de PVV gewoon buitensluiten? 20 procent van Nederland stemt daarop. Natuurlijk, die standpunten daar sta ik ook niet achter, maar 20 procent van Nederland steunt die standpunten.”

“Dan moet je toch op z’n minst met die mensen gaan praten om de scherpe kantjes eraf te halen? Je kunt toch niet 20 procent van Nederland zo terzijde schuiven? Van: op jullie inbreng zitten we niet te wachten! Ik blijf het raar vinden dat je zo’n grote groep Nederlanders gewoon negeert, van: jullie spelen geen rol, jullie doen niet mee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Geert Wilders aan de formatietafel hoort?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen