Lieke van Lexmond sluit zich aan bij Douwe Bob: ‘Discriminatie!’

Lieke van Lexmond, die als presentatrice van The Voice Senior veel met oude en kwetsbare mensen werkt, sluit zich aan bij de kritiek van Douwe Bob op de coronapas. “Hij heeft gelijk!”

Lieke van Lexmond © Blue Circle

Douwe Bob vindt dat Nederland volledig afglijdt nu mensen alleen nog met een QR-code naar restaurants en culturele bijeenkomsten mogen. De zanger is niet gevaccineerd en vindt dat hij gediscrimineerd wordt, omdat hij alleen nog na het doen van een coronatest welkom is op bepaalde plekken.

Discriminatie

Voorlopig heeft Douwe Bob zijn professionele carrière neergelegd, omdat hij niet wil dat men alleen met een coronapas naar zijn optredens kan. “Ik moet even ventileren hoor jongens. Ik moet even ventileren. Ik ben net voor het eerst geweigerd bij een bioscoop, omdat ik geen QR-code heb.”

Afschuwelijk, aldus Douwe. “Toen werd het na alle verhalen en alles in één keer toch wel heel echt. Van: jij komt er niet in, want jij hebt geen code! Enge shit jongen. Het is focking eng. Toen besefte ik het me: ik ga er niet aan meedoen. Dit is niet waarom ik muzikant ben geworden. Dit is het gewoon niet. De discriminatie is te groot.”

Steun van BN’ers

Douwe krijgt op Instagram steun van een handjesvol BN’ers, waaronder Nielson, Tim Douwsma, Thomas Berge, Giel Beelen en Guido Weijers.

En ook Lieke van Lexmond blijkt het hartgrondig met hem eens. “Lieve Douwe Bob, ik omhels je vanaf hier. Je hebt helemaal gelijk. Het is wel héél erg dat dit gebeurt”, zegt ze in haar Instagram-stories.

The Voice Senior

Het is onduidelijk of Lieke, die in The Voice Senior met oude en kwetsbare mensen werkt, wel gevaccineerd is. Dat zij een loopje neemt met de wetenschap is in elk geval al langer duidelijk. Al tijden haalt deze RTL 4-presentatrice het nieuws met onnozel gewauwel over de sterren en de maan.

Op haar webshop verkoopt Lieke zelfs edelstenen die een helende werking zouden hebben. Daar heeft onder meer de Consumentenbond afkeuring over uitgesproken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de edelstenen van Lieke van Lexmond beschermen tegen corona?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen