Henny Huisman: ‘Sarah van Soelen lokt het allemaal zelf uit’

Henny Huisman begrijpt er helemaal niets van dat Sarah van Soelen zegt te zijn opgenomen voor een ‘mediatraining’. Hij vindt dat de vriendin van André Hazes jr. zich gedeisd moet houden.

Henny Huisman, André Hazes jr. en Sarah van Soelen © RTL, Instagram

Sarah van Soelen is net weer terug uit Spanje, waar ze volgens de manager van André Hazes jr. ‘professionele hulp‘ kreeg om om te gaan met alle negatieve media-aandacht, in het bijzonder van Yvonne ‘Alberta Verlinde’ Coldeweijer. “Yvonne heeft zo’n obsessie voor Sarah en wil haar kapot maken. (…) Daarom praat ze met mensen hoe ze hier mee om kan gaan.”

Henny kritisch over Sarah

Onbegrijpelijk, vindt Henny Huisman. Hij wijst er in weekblad Weekend op dat Sarah al maanden zélf nadrukkelijk de media-aandacht opzoekt. “Mijn vrouw heeft nog nooit mediatraining gehad, zij doet er gewoon niet aan mee. Als je eraan meedoet, dan is de consequentie dat mensen er ook een mening over hebben.”

Als je jezelf zo etaleert op Instagram, dan moet je rekening houden met critici, zegt Henny. “Als jij iets vindt, dan vinden andere mensen weer van niet. Dus ik denk dat ze zich een beetje meer op de achtergrond moet houden, dan krijg je al dat gedoe ook niet.”

‘Ze lokt het zelf uit!’

Henny vindt dat Sarah het zelf allemaal uitlokt. “Je doet het op die manier wel zélf allemaal een beetje, wie de bal kaatst, kan ‘m terug verwachten. Maar mediatraining voor de vrouw of man van, dat gaat wel heel ver. Dat hoeft allemaal niet joh. Je moet gewoon je plaats weten, denk ik. En dat is meer op de achtergrond.”

Het gaat uiteindelijk om de artiest André Hazes jr. en niet om Sarah van Soelen, vindt Henny. Hij wijst erop dat zijn vrouw Lia ook niet alles op Instagram zet. “Omdat ze ook zegt: ‘Het gaat niet om mij, maar om jou. Jij wilt over de rode loper, ik ga het liefst achterom’. Ja, daar ben ik heel blij mee. Lia is een bescheiden vrouw, ze weet haar plek.”

‘Kijk ons beroemd zijn’

Zelf moet Henny niet denken aan een Sarah van Soelen-achtige liefdespartner. “Nee, dat zou ik vervelend vinden. Allebei zo van: kijk ons beroemd zijn. Nee, dat vind ik niks.”

Weekend-baas Bart Ettekoven zit helemaal op één lijn met Henny, schrijft hij in zijn editorial. “Hij slaat de spijker op zijn kop. (…) Als je weet dat alles wat je doet toch al onder een vergrootglas ligt, zou je er ook voor kunnen kiezen om iets minder uitbundig te zijn op sociale media.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen