Frank en Rogier zorgen voor ruzie in Shownieuws: ‘Doe niet zo raar!’

Frank Jansen en Rogier Smit, die momenteel in een vechtscheiding zitten, hebben gisteren voor flink wat ruzie gezorgd op SBS 6. “Wij zitten hier in een programma dat ShowNIEUWS heet!”

Evert Santegoeds en Albert Verlinde © Shownieuws

Het is de miskoop van de eeuw voor RTL 4: het tv-duo Frank Jansen en Rogier Smit. Nog geen jaar nadat ze bij SBS 6 weggekaapt waren, gingen ze rollebollend over straat. Inmiddels wordt voor de rechter hun scheiding uitgevochten, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onmin over de omgang met hond Coco, over geld en over spullen.

Bakzeil

Frank (75) stond gisteren vrolijk Shownieuws te woord, maar het programma kreeg van Rogier (46) geen antwoorden. Daarom moesten de deskundigen aan de desk – Albert Verlinde, Evert Santegoeds en Bram Moszkowicz – zich gisteren vooral op het verhaal van Frank baseren.

Tijdens het reclameblok kreeg Albert ineens allemaal appjes van Rogier. Hij heeft Albert de officiële stukken van de rechtbank opgestuurd. Daaruit blijkt dat Frank juist bakzeil heeft gehaald bij de rechter: er komt tegen zijn zin een omgangsregeling met de hond, hij moet meer RTL-gelden aan Rogier overmaken én spullen naar hem toebrengen.

‘Snapt men het nog?’

Albert begon allemaal juridische teksten voor te lezen die Rogier hem in het reclameblok had gestuurd. Eén detail is behoorlijk smeuïg: Rogier heeft maandelijks recht op 22.500 euro aan RTL-gelden. Collega Evert Santegoeds op een gegeven moment: “Snappen mensen het nog, denk je, Albert?”

Daarop zei Albert geïrriteerd. “Het zal wel moeten, Evert, want we kunnen niet het verhaal van één partij vertellen en dan vervolgens…”

Evert: “Nee, maar ik heb 44 appjes van die man gehad vandaag, dan is hij onbereikbaar en hij reageert meestal heel laat ’s nachts. Dat doet hij nu weer.”

Rare toestand

Vervolgens ging Albert helemaal uit zijn plaatje. “Ja, maar ik heb hier een officieel stuk van de rechtbank en ik vind niet dat wij in deze uitzending die ShowNIEUWS heet eraan voorbij kunnen gaan dat de rechter gezegd heeft dat er een omgangsregeling is en dat Jansen ook nog eens een keer de tas met kleding, accessoires en andere persoonlijke eigendommen binnen tien dagen aan Rogier moet geven.”

Als Evert begint tegen te sputteren, roept Albert: “Ja, maar wat een rare toestand is dit? Wil jij omdat je dan een battle-tje hebt met Rogier die niet op jou gereageerd heeft 44 keer en het nu wel doet omdat hij vindt dat er verkeerde informatie gegeven is, dat ik niet meld wat hij nu vindt?”

Feiten

Albert deed echt enorm hysterisch. “De feiten moeten wel verteld worden in deze uitzending en niet omdat we boos zijn op iemand dat we denken: we laten het maar zitten. Beide partijen zijn gehoord. Het enige stuk dat echt kracht heeft is dit stuk van de rechter.”

Bram: “Als een partij ervoor kiest om de redactie vijftig keer onbeantwoord te laten, dan kun je dit soort dingen natuurlijk krijgen. Dat je het rechtzet begrijp ik en dat mijn vriend Evert zegt: ‘We hebben hem het 50 keer gevraagd en we kregen geen antwoord’, begrijp ik ook.”

Gelachen

Evert: “Nou, hij appte me zelf de hele middag. De hele middag zat hij te appen over van alles en nog wat. Nu zat hij de uitzending te kijken en dan zegt hij: ‘Ja, dit klopt niet en dat klopt niet.’ Nou ja, dat is zo, maar ik moet zeggen dat we het ook met een grote slag om de arm gebracht hebben.”

De geschrokken presentatrice Dyantha Brooks even later: “Gelukkig wordt er nog een beetje gelachen heren.”

Evert: “Wij kennen elkaar al 35 jaar!” Albert: “Dit is live-tv!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen