‘Eva Jinek stelt teleur, dit is niet waarom RTL haar gekocht heeft’

Eva Jinek maakt de torenhoge verwachtingen niet waar op RTL 4. Na zes maanden vakantie te hebben gevierd, lijkt de presentatrice haar kijkers te zijn kwijtgeraakt. “Het is te voorspelbaar.”

Eva Jinek © RTL

De kijkcijfers die Eva Jinek momenteel neerzet zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. Ze weet nauwelijks nog een plaatsje te veroveren in de dagelijkse kijkcijfer top tien. Zo kwam ze gisteren terecht op de veertiende plek met een score van 626.000 kijkers. Magertjes, stelt tv-kenner Rob Goossens van De Telegraaf en RTL Boulevard.

Eva stelt teleur

Rob vertelt aan Telegraaf TV dat dit geen scores zijn waarop RTL had gehoopt. “Dat is niet waarvoor je de koningin van de talkshow voor meer dan een miljoen wegkaapt bij de publieke omroep natuurlijk.”

Wat gaat er mis? “De kijker is al het geouwehoer over corona gewoon zat. Ik denk ook dat de kijker die voorspelbaarheid totaal zat is. Telkens weer dezelfde gezichten, telkens dezelfde verhalen. Met een ernstige frons weer een open deur intrappen. Op een gegeven moment kan de kijker zelf wel uittekenen waar zo’n gesprek heengaat en dat pikken ze niet meer.”

Khalid & Sophie

De grootste talkshowflop van dit moment is Khalid & Sophie in de vooravond van NPO 1. “Je wil de kijker claimen. Die kan alles doen op dat tijdstip, maar als je de kijker niet vangt omdat hij zoiets heeft van: dit is niet dé plek waar het gaat gebeuren, dan ben je klaar.”

Nieuwkomer Khalid Kasem heeft zich al in de tweede aflevering gediskwalificeerd door met een Heel Holland Bakt-quizje te komen, zegt Rob. “Je kunt je afvragen of hij daarmee had moeten instemmen, maar in elk geval had de redactie dit niet moeten doen.”

HLF8

En wat vindt hij van HLF8, de nieuwe vooravondtalkshow met Johnny de Mol op SBS 6? “Johnny is een sfeermaker. Ik denk dat als je in Hilversum gaat rangschikken met wie het leuk is om om 2.30 uur nog in de Bubbels in Amsterdam te staan, dan staat Johnny de Mol best wel hoog. Dat gezellige gevoel moet hij op een of andere manier meebrengen naar zijn talkshow en vooralsnog gaat dat lekker.”

Rob geeft de talkshow van Johnny een 7. En Khalid & Sophie? “Een 3.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat RTL stiekem een beetje teleurgesteld is in de kijkcijfers van Eva Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen