Jack Spijkerman uit felle kritiek op zijn opvolger Patrick Lodiers

Jack Spijkerman is niet zo onder de indruk van Spaanders, de opvolger van zijn beroemde show Kopspijkers. Hij vindt dat presentator Patrick Lodiers er wel wat meer van had kunnen maken.

Patrick Lodiers en Jack Spijkerman © Tom Cornelissen / Ronald Brokke

De eerste aflevering van Spaanders, die afgelopen weekend te zien was op NPO 1, heeft Jack Spijkerman alles behalve omver geblazen. “Ik wist al dat het kwam en ik had al gelezen wat de inhoud was en ik heb ook in alle kranten gelezen dat het een kopie van Kopspijkers is”, vertelt de presentator in Veronica Inside op Radio Veronica.

‘Ik vind het jammer’

Spaanders-host Patrick Lodiers heeft steken laten vallen, vindt Jack. “Ik snapte niet dat je begint met gasten van de week en dan Henk Grol en die boerin (Caroline van der Plas, red.) uitnodigt. Dan denk ik: jongens, die waren van de week helemaal niet in het nieuws! Dat vind ik dan jammer.”

Het is allemaal zo doorgezaagd, vindt Jack. “En dat die dan ook nog een spelletje moeten doen… Dan maak je het niet meteen smeuïg, zal ik maar zeggen. Ik zou wat flitsender beginnen, maar niet met die boerin en Henk Grol, die al helemaal niet in het nieuws was.”

Understatement

Volgens Jack kwam de show moeilijk op gang. “Dat is een understatement. De typetjes zijn goed, ook daar moet misschien nog wel wat snedigheid in komen. Het zijn dezelfde mensen als waar wij mee werkten.”

Wel viel de vorm tegen, aldus Jack. “Zet nooit je typetjes middenin het publiek, waardoor mensen tegen hun rug aan kijken. Dat ziet er niet uit”, zegt hij. “Maar goed: geef het een paar weken en dan gaan we kijken.”

‘Wees origineel’

Jack juicht het programma sowieso niet toe. “Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik met Patrick een gesprek heb gehad. Ik heb gezegd: ‘Wees origineel, bedenk iets nieuws.’ Nou ja, hij ging naar huis en hij zei in De Telegraaf: ‘Jack zei: doe het!’ Oké, dat had ik niet gezegd, maar goed. Dat soort dingen gaan zo. Het heeft alleen een andere naam gekregen. Nou ja, prima.”

“Ik zou iets nieuws bedacht hebben, maar ik hou ervan dat er satire op tv is, want dat hebben we veel te weinig. Kijk, Van der Laan en Woe hadden iets nieuws, dat vond ik geweldig. Hier zullen ze er nog naar moeten zoeken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen