Dolf Jansen kotst op GeenStijl: ‘Niet grappig en zeer ongepast’

Dolf Jansen is van mening dat humor ook anno 2021 nog behoorlijk pittig mag zijn, maar wat de mannen van GeenStijl doen gaat volgens hem echt een brug te ver. “Dat is niet grappig.”

Dolf Jansen © NPO

We leven in politiek correcte tijden waarin ook de vrijheid van komedianten onder druk lijkt te staan. Kunnen zij nog wel overal grappen over maken? Volgens Dolf Jansen moet het nog gewoon kunnen, al zijn er in zijn optiek ook figuren die echt te ver gaan, vertelt hij in tijdschrift LINDA.

‘Overal zit humor in’

Dolf vindt het heel belangrijk dat komedianten zich vrij voelen om grappen te maken. “Aan bijna alles in deze wereld zit een donkere kant of angst, dat is geen reden om over een bepaald onderwerp geen grappen te maken. Tegelijkertijd zit overal namelijk óók humor. Het ligt er ook aan hoe je iets benadert.”

Wat vindt Dolf ongepast? “Vluchtelingen aan de Griekse grens zijn voor mij niet grappig, maar Erdogan die zijn afspraken niet nakomt, kan dat wel zijn. Ik moet het kunnen hebben over alles wat mij raakt. Ik speelde een keer in Bovenkarspel waar een man woedend reageerde toen ik het had over wat er speelt in de agrarische sector.”

GeenStijl

Dan voel je de spanning, zegt Dolf. “En zie je 250 mensen in de zaal denken: oh jee, daar gaat de sfeer. Het is mijn lol om dat om te keren. Ik zei: ‘Nou, ik heb crematies bijgewoond waar het gezelliger was.’ Alles wat ik zeg, meen ik, maar soms ga ik net over de schreef. Dat is comedy.”

Wie gaan er volgens Dolf écht te ver? “Waar de grens ligt, moet iedere comedian voor zichzelf bepalen. Maar de website Geenstijl die mijn beeltenis fotoshopt op een stapel Holocaust-slachtoffers vind ik totaal niet grappig en zeer ongepast. Het mag, maar het zegt alles over die club.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen