Dennis Schouten vanwege TIA uit Expeditie Robinson: ‘Gewoon k*t’

Dennis Schouten is gisteren als eerste kandidaat vertrokken uit Expeditie Robinson. Hij moest naar het ziekenhuis, nadat hij waarschijnlijk voor de tweede keer was getroffen door een TIA.

Dennis Schouten © RTL

Twee jaar geleden werd Dennis Schouten tijdens tv-opnames overvallen door een TIA: voor het oog van de camera was te zien hoe zijn beweeg- en spraakfunctie haperde. Afgelopen mei werd bekend dat de presentator waarschijnlijk wederom is getroffen door zo’n kortstondig herseninfarct. Nu blijkt dat dat tijdens Expeditie Robinson is gebeurd.

‘Gewoon k*t’

Het was voor Dennis goed schrikken dat hij tijdens de opnames van Expeditie Robinson precies hetzelfde meemaakte als twee jaar geleden. “De eerste keer was echt een drama. Dat vergeet je nooit meer. Je bent vooral zo teleurgesteld dat het dan weer gebeurt. Ik ben nog zo jong, ik ben 26. Dan is dit gewoon k*t. Zeker daar”, reageert hij bij ‘Humberto’.

Op een onbewoond eiland kun je dat er niet bij hebben, aldus Dennis. Het gebeurde in de nacht. “Je ligt met mensen op een kluitje en het viel op alle fronten tegen. Je ligt echt tegen elkaar aan. Ik denk: misschien komt het door een verknelling. Op een gegeven moment krijg je een schrikmoment, alsof je een trede mist op de trap.”

Hel op aarde

Na dat schrikmoment liep Dennis naar het strand. “Dan sta je op het strand, het regende. Het begint dan met die arm. Ik kende de test nog: ogen dicht, handen naar voren, ogen weer open en staat de ene hand lager…”

“Dat was het. Ik was daar op een kiezelstrand in de kou en in de regen met mezelf aan het praten: ‘Hallo Dennis, praat je nog? Lukt het nog? Het lukt. 1, 2, 3.’ Zo heb ik daar een uur gestaan. Dat is dan de hel op aarde.”

Ziekenhuis

Dennis is de volgende ochtend in overleg met het Expeditie-team naar het ziekenhuis vertrokken. Hij vult aan op Instagram: “Mijn reflexen aan de linkerkant deden het niet meer, mijn bloeddruk was te hoog en ik kon mijn handen niet meer naast elkaar houden.”

“Ik moest naar het ziekenhuis op het vaste land en toen is besloten dat ik niet meer verder zou gaan. Het gaat nu, drie maanden later, goed met mij! Ik let op mezelf.”

Instagram

De Instagram-post van Dennis:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen