Humberto Tan onder vuur: ‘Waarom geef je dat joch een podium?!’

Humberto Tan ligt behoorlijk onder vuur omdat hij gisteren in zijn zondagse talkshow een podium heeft geboden aan de 13-jarige Amin Aktaou. “Waarom geef je dat joch überhaupt aandacht?!”

Humberto © Humberto

De 13-jarige Amin Aktaou rende afgelopen weekend het veld op tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro. Hij nam tussen de lijnen een selfie met Memphis Depay, die bereidwillig poseerde. Gisteren mocht de ‘dappere’ Amin zijn verhaal vertellen in de talkshow van Humberto Tan, samen met zijn moeder.

Pusherige moeder

Amin is een beetje gepusht door zijn moeder, vertelde hij aan de talkshowtafel. “We waren aan tafel aan het praten over voetbal. Toen zag ik die filmpje van Ziyech dat die fan naar hem toe rent en toen zei mijn moeder: ‘Dat zou jij nooit durven.’ Een uur later kreeg ik een appje van mijn vader dat hij een ticket had geregeld voor Nederland – Montenegro.”

Eenmaal in het publiek wilde Amin zich graag bewijzen tegenover zijn moeder. “Toen zei mijn moeder: ‘Nee, je durft het niet, je gaat het toch niet doen.’ Daar zat ik wel mee, dus ik dacht: ik ga het wel doen. We hadden nog een minuut voor de wedstrijd klaar was en ik zat echt met spanning. Toen dacht ik: nu moet ik gaan.”

15.000 euro

Nu hangt Amin een geldboete van 15.000 euro en een stadionverbod boven het hoofd. Moeder Naima: “Laten we vooropstellen dat ik het niet goed wil keuren, maar het is een uit de hand gelopen grap. Ik hoop natuurlijk niet dat er gevolgen zijn. Ik heb zoiets van: die jongen heeft de dag van zijn leven en ik hoop dat het daarbij blijft.”

Daar denken de kijkers van Humberto anders over, blijkt uit de talloze reacties op sociale media. “SERIEUS??!?! Dat joch wat gister het veld op rende voor een selfie met Memphis, nu bij Humberto te gast?!? Waarom geven we dit in godsnaam een podium??”, zegt Nousjka.

Man man man

Ook Dunk is verontwaardigd. “Hahahaha. Dus je doet iets waar elke andere voetbalsupporter een stadionverbod plus boete voor krijgt, maar omdat je een ‘lief schatig jochie’ bent, mag je aanschuiven in een talkshow.. Dus Humberto gaat nu wangedrag promoten… Man man man.”

En Matthijs: “Wat een bizar stuk bij Humberto. Jongetje dat het veld op rende voor een selfie met Memphis wordt als grappig, stoer en ‘lekker brutaal’ neergezet, met moeder breed glimlachend. Walgelijk.”

Treurnis

Marc kan het ook niet geloven. “Iemand die het veld op komt lopen belonen met een selfie is al bizar, in Nederland mag je de volgende dag echter ook nog aan tafel zitten bij Humberto. Wat een treurnis.”

En Monique: “Moeder laat zien hoe ze gefaald heeft in de opvoeding. Geef ze alsjeblieft die boete van 15.000 en stadionverbod. Schaam je kapot Humberto Tan dat je dit etterbakje een podium geeft. Of mag ik daar ook aanschuiven als ik volgende week veld inren om met Götze op de foto te gaan?”

Johan tot slot: “Ongelofelijk. Dat k*tkind dat gisteren brutaal het veld op liep, krijgt ook nog aandacht. Wat een verrotte media hebben we hier bah!”

Tweet

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Humberto Tan zet jongetje dat wedstrijd verstoort neer als een soort held. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen