Astrid Kersseboom: ‘Dikke vrouw als Journaallezer zou te veel afleiden’

Astrid Kersseboom is continu met haar dieet bezig. Ze denkt er voortdurend aan om niet te veel te eten, omdat ze niet als dikkerdje in beeld wil verschijnen bij het NOS Journaal. “Dat leidt af.”

Astrid Kersseboom © NOS

De dames die het Achtuurjournaal presenteren zitten in een behoorlijk keurslijf. Zo dragen ze altijd hoge hakken. Astrid Kersseboom ontkent in de VARAgids dat dat verplicht is. “Nee, we hebben wel een stylist. En hoge hakken staan gewoon mooi. Annechien Steenhuizen heeft het geprobeerd met gympies omdat ze daar graag op loopt.”

Astrid wil niet in leren rok

En toen? “Maar toen was het toch: nee, dat past niet bij het Journaal. Ik heb niets aan dat ik privé niet aan zou trekken. Verzorgd, vrouwelijk. Annechien heeft een meer stoere stijl, draagt soms een leren rok waarin je mij echt niet zal zien. Ik ben wat ouder.”

Kleding moet gewoon traditioneel zijn bij het Journaal, aldus Astrid. “Mannen dragen bijna altijd een pak, al dan niet met stropdas. Onze verschijning moet niet afleiden. Het draait om de boodschap. Op het moment dat kijkers gaan praten over kleding of kapsels schieten we ons doel voorbij.”

Dikkerdje

Juist om die reden kijkt Astrid ook enorm uit met haar gewicht. “Ik kijk daarom uit met eten en wijntjes, al jaren. Ik ben er niet obsessief mee bezig: maatje 36 ga ik toch niet bereiken en het Journaal is geen modeshow waar ik de mannequin ben, maar toch telt bij televisie het plaatje.”

Gaat het niet een beetje ver om vrouwen met een gezet postuur neer te zetten als onwenselijk? “Je kunt denken ‘belachelijk’, maar te veel kilo’s zouden afleiden. Bovendien vind ik dat zelf ook niet prettig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Astrid Kersseboom let altijd op haar voeding. Zou u een dikke Journaal-presentatrice te afleidend vinden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen