Angela de Jong en Albert Verlinde verklaren dramascores Eva Jinek

Het gaat niet echt lekker met de kijkcijfers van Eva Jinek. Ze is een van de duurst betaalde sterren van RTL, maar levert geen hoge kijkcijfers meer af. Wat is er aan de hand met de talkshowdiva?

Eva Jinek © Jinek

Eva Jinek is naar RTL gehaald vanwege de hoge kijkcijfers die ze bij de publieke omroep scoorde. Waar ze het vorig jaar heel aardig heeft gedaan op de late avond van RTL 4, scoort ze momenteel ronduit teleurstellend. Zo kwam ze gisteren niet verder dan 530.000 kijkers en een negentiende plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25.

Slecht tijdstip

Wat is hier aan de hand? Albert Verlinde wijt het in Shownieuws aan haar uitzendtijdstip. “Eigenlijk zijn de talkshows de afgelopen anderhalf jaar als een soort bezuinigingsmiddel ingezet. De talkshow op de late avond begon altijd om 22.30 of 23.00 uur. Dan had je de hele avond televisie gehad.”

Hij vervolgt: “Maar vanwege bezuinigingen begon RTL opeens te denken: weet je wat, we beginnen al om 22.00 uur met die talkshow. Dat betekent dat er daarvoor nog maar één programma zit, terwijl de mensen tot 22.30 of 23.00 uur een beetje geamuseerd willen worden.”

Coronamoe

Albert wijst ook op de inhoud. “Als die programma’s ook nog op elkaar gaan lijken en er is geen corona – want coronanieuws zijn we allemaal een beetje moe, maar ze gaan er toch weer over zitten praten met z’n allen – dan helpt het niet.”

Inmiddels lijken echt álle talkshows op elkaar, zegt hij. “Dan heb je ook nog De Vooravond dat heeft moeten verdwijnen. Dat had toch een wat lichtere toon. Daar zitten nu Khalid en Sophie en die doen eigenlijk hetzelfde als Op1, dus het is eigenlijk alleen maar de hele avond geouwehoer en ellende.”

Slechte onderwerpen

Angela de Jong wijst op de AD-site naar Eva’s onderwerpen. “Ik vind haar in haar genre de beste presentatrice die we hebben. Ze kan scherp interviewen, ze kan sfeer maken, maar ook bij haar verrassen de onderwerpen me ook niet zo. Ze is nu anderhalve week bezig, maar het is ook weer Afghanistan en de formatie.”

René Froger en rapper Donnie uitnodigen ‘die een of ander hitje hebben’ vindt ze al helemaal een zwaktebod. “Die zaten helemaal aan het einde van het programma en daar moet ik dan een reclameblok en nog filmpjes voor doorzitten. Dan denk ik: zijn rapper Donnie en René Froger dan echt zo leuk dat ik daarvoor blijf zitten? Dan is mijn bed toch lekkerder op dat tijdstip.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Op welk tijdstip kijkt u het liefst naar een late talkshow?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen