Tooske Ragas was niet eerste keuze voor legendarische eerste Idols

Tooske Ragas was in 2002 onderdeel van een historische tv-gebeurtenis. Ze presenteerde samen met Reinout Oerlemans de állereerste Idols en dat leverde ongeëvenaard hoge kijkcijfers op.

Tooske Ragas © William Rutten

Idols schreef tv-geschiedenis in Nederland: er zaten week in week uit extreem veel mensen voor de buis om naar de talentenjacht te kijken. De finale-uitzending, met daarin Jim en Jamai, brak alle kijkcijferrecords. En Tooske Ragas heeft het allemaal van dichtbij meegemaakt. Zij presenteerde de allereerste Idols samen met Reinout Oerlemans.

Adam Curry

Tooske bekent nu in Veronica Superguide dat ze niet de eerste keuze was voor de presentatie. “Ik was in 2002 de eerste presentatrice van Idols in ons land. Ik weet nog dat ik de Amerikaanse versie zag en dacht: dit is briljant, als dit ooit in Nederland komt, wil ik het presenteren. Vervolgens heb ik mijn manager daarover gebeld.”

Die manager had aanvankelijk echter slecht nieuws voor Tooske. “Ze kwam er toen achter dat Adam Curry was gecast als Idols-presentator. Maar omdat ze er met hem niet uitkwamen, kreeg ik de kans.”

The Voice

Tegenwoordig heeft Tooske nog maar heel weinig interesse in talentenjachten op televisie. “Wij kijken thuis niet naar The Voice of andere talentenjachten. Er staat wel een televisie in de woonkamer, maar mijn man Bastiaan en ik kijken weinig tv.”

Waar wordt ze wél warm van? “Ik vind NPO Radio 1-presentator Pieter van der Wielen erg goed. Zijn nachtprogramma Nooit meer slapen luister ik elke avond als ik na de uitzending van Shownieuws terugrijd naar huis. Die man kan van elk gesprek een pareltje maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden om Adam Curry terug te zien in de Nederlandse media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen