Albert Verlinde onthult in welk tv-talent hij een enorme ster ziet

Albert Verlinde draait al decennia mee in de Nederlandse showbizz. Hij heeft tv-talenten zien gaan en komen. Wie is volgens hem op dit moment het allergrootste talent van Hilversum?

Albert Verlinde © Shownieuws

Nog altijd is Albert Verlinde een echte insider in de Nederlandse tv-wereld. Hij is goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en houdt ook de presentatoren van nu nauwgezet in de gaten. Van één van die talenten, een presentator van RTL 4, is de showkenner bijzonder onder de indruk.

Albert prijst Buddy

Gevraagd naar wie hij het grootste tv-talent van dit moment vindt, antwoordt Albert bij Omroep Flevoland: “Ik vind Buddy Vedder wel iemand met veel kwaliteiten. Dat is de eerste aan wie ik denk. Er zijn niet veel mensen die het meteen aan zich hebben kleven dat je het normaal vindt dat ze dit soort programma’s doen.”

Hij vervolgt: “Iemand die dat ook heeft en bij wie ik het ook zag een jaar of acht geleden, was Ruben Nicolai. Toen deed hij het nog niet, maar ik was bezig met een gala en ik zei: ‘Hém moet je vragen.’ Je ziet dat sommige mensen dat hebben.”

Op z’n retour

Zelf is Albert als tv-ster duidelijk op z’n retour. Dat is begonnen door zijn theaterwerkzaamheden. “Ik heb vijftien jaar Boulevard gedaan, wat heel zwaar was en dan ook vaak nog vier keer per week. Het was dodelijk vermoeiend. Daarnaast was ook nog een keer mijn carrière op theatervlak begonnen.”

Hij werd op een gegeven moment de baas van Joop van den Ende’s theaterbedrijf. “Die combinatie, dat allebei tegelijkertijd doen, hield ik niet vol. Dat was voor RTL ook niet leuk. Die dachten: we betalen die man de hoofdprijs – want ik werd er niet slecht voor betaald – en hij heeft er nog een volle baan naast.”

Bijbaantje

Uiteindelijk is Albert flink gas gaan terugnemen en nu is hij alleen nog parttime te zien op televisie. Tv-bazen hebben immers geen zin in een duurbetaalde ster die tv als een bijbaantje ziet.

“Zo hebben zij het ervaren en dat was misschien ook wel zo. Ik probeerde alle ballen in de lucht te houden, maar daar word je niet gelukkig van.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen