Woeste Orgel Joke overweegt aangifte: ‘Dit is echt belachelijk!’

De 71-jarige Joke Meijer, beter bekend als coronaberoemdheid Orgel Joke, is behoorlijk over de zeik. Ze overweegt om naar de politie te stappen vanwege TikTok-fraude. “Dit is vervelend!”

Orgel Joke © RTL

Orgel Joke is bekend van haar filmpjes op Instagram, maar er is ook een pagina met haar filmpjes op TikTok. Daar wist ze zelf echter niets van, vertelt ze aan weekblad Weekend. “Ik kreeg van de week een bericht via Instagram waarin stond: ‘U heeft nog veel meer filmpjes, op TikTok. Ik volg u daar al een jaar’.’ Maar ik heb helemaal geen TikTok.”

TikTok-ellende

Heel erg raar, aldus Joke. “Mijn kleinzoon is gaan kijken en wat blijkt? Ze hebben een Orgel Joke-account aangemaakt. Ik heb een e-mail gestuurd met de vraag of het account kan worden verwijderd. Ik hoop dat ze ’t er snel afhalen, er stond zelfs een link bij: ‘Nu kunt u zien wie de kleinzoon van Joke is’. Maar dat is mijn kleinzoon helemaal niet!”

Iemand is dus bezig met een nepaccount over haar, zegt Joke. “En dat is wel heel vervelend. Van dat nepaccount schrok ik wel. Ze kunnen zomaar alles onder jouw naam plaatsen, mijn foto staat er zelfs bij, waardoor iedereen denkt dat ik dat ben. Ze hebben ook mijn filmpjes gekopieerd, dat is echt niet leuk.”

Aangifte bij politie

Sterker nog: Joke is woest. “Belachelijk dat ze dat doen! Ik denk wel: als ze het niet gaan verwijderen, dan ga ik het doorgeven aan de politie. Het is natuurlijk misbruik van mijn privacy, dat mag niet.”

Komt ze binnenkort nog op tv? “Er zijn wel herhalingen van Ik Hou Van Holland, en laatst nog Ranking The Stars waarin ik te zien was, maar verder heb ik geen aanbiedingen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wil u meer of minder Orgel Joke in de media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen