Winston Gerschtanowitz verwacht fusie RTL Nieuws en Hart van NL

Winston Gerschtanowitz denkt dat de nieuwsredacties van RTL Nieuws en Hart van Nederland gaan fuseren als RTL Nederland en Talpa Networks daadwerkelijk verdergaan als één bedrijf.

Winston Gerschtanowitz © Jinek

Er wordt gevreesd voor een creatieve en inhoudelijke kaalslag nu RTL en Talpa hebben aangekondigd te zullen fuseren. Ook de pluriformiteit staat onder druk, aangezien beide mediabedrijven nu nog eigen nieuwsredacties hebben. Dat zal in de toekomst veranderen, verwacht Talpa-ster Winston Gerschtanowitz.

Fusie nieuwsredacties

Winston denkt dat veel redacties zullen worden samengevoegd om synergievoordelen te behalen. “Wat ik op een gegeven moment wel zou kunnen begrijpen, is dat Talpa en RTL niet onderling gaan concurreren op het gebied van nieuwsvoorziening”, zegt hij tegen NU.nl.

Hij voorspelt een fusie van de nieuwsredacties van RTL Boulevard en Shownieuws en die van RTL Nieuws en Hart van Nederland: “Het lijkt me twijfelachtig dat nieuws- en showbizzprogramma’s recht tegenover elkaar geprogrammeerd zullen worden. En wellicht zullen de redacties van die programma’s ook wel samengevoegd worden.”

Kaalslag

Wat denkt Winston van de voorspelde kaalslag? “Kwaliteit zal altijd zijn plek vinden, dat weet ik zeker. Dat er veel zenders zullen verdwijnen, is echter een aanname van veel mensen. Er zal nog steeds dezelfde hoeveelheid gemaakt moeten worden. Ze gaan de kleinere zenders namelijk echt niet direct schrappen.”

Hij vervolgt: “Ook de 1,5 procent van zo’n zender draagt bij aan wat er uiteindelijk in totaal door adverteerders valt weg te zetten. Zenders uithollen is pas zinnig als ze niets meer opleveren.”

Overleeft Winston?

En denkt Winston de tv-fusie te overleven? Hij heeft genoeg vriendschappen in het wereldje, ook met John de Mol. “Ik heb bij zoveel zenders gewerkt en ben inmiddels bijna 25 jaar lang iedere dag op televisie te zien. Ik ben zelf dus niet zo erg met die fusie bezig.”

“Ik wil echter niet de indruk wekken dat ik ervan overtuigd ben dat het allemaal wel goed zal komen. Maar je kunt er gewoon geen invloed op uitoefenen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen